Barcelona

Primera jornada de vaga dels autobusos de TMB sense gaires afectacions

Segons TMB, ha parat un 28% dels, conductors i, segons els convocants, el seguiment ha estat de més del 70%

RedaccióActualitzat

Després de quatre dies de mobilitzacions dels treballadors del metro de Barcelona, aquest divendres hi ha hagut vaga d'autobusos de TMB, de les 10 del matí fins a les 6 de la tarda.

Segons dades facilitades per TMB, un 28% dels conductors i un 15% de la plantilla han secundat la convocatòria d'aturades, una xifra que el sindicat CGT eleva fins al 73%.

L'aturada en els autobusos ha estat convocada pels sindicats minoritaris (CGT, ACTUB, COS, USOC, CNT i BS), que volen pressionar així la direcció en la negociació del conveni col·lectiu.

Manifestació pel centre de Barcelona

Uns dos-cents treballadors dels autobusos s'han manifestat pel centre de la ciutat fins a la plaça de Sant Jaume per lliurar un manifest amb les seves reivindicacions a l'alcaldessa, Ada Colau. Protesten contra la privatització del tramvia i d'altres serveis i demanen que els diners es destinin a la millora de la xarxa i de la flota d'autobusos, a abaratir el preu del bitllet i a reduir la precarietat laboral.

Les vagues als autobusos continuen la setmana que ve

Hi ha de convocades vagues tota la setmana que ve i l'altra. Aturades parcials de dues hores per torn. La primera, dilluns, de dos quarts de nou a dos quarts d'onze del matí. Les convoquen els sindicats majoritaris i la incidència pot ser més gran.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut