L'Audiència rebaixa les indemnitzacions a familiars de 6 víctimes de Germanwings
Flors en memòria de les víctimes de Germanwings al municipi francès de Le Vernet (Reuters)
Barcelona

Primera condemna a un tuitaire per fomentar l'odi als catalans arran de Germanwings

Un jutjat li ha imposat una pena de 8 mesos de presó i una multa de 720 euros i l'obliga a anar a un curset de drets humans

RedaccióActualitzat

Un jutjat de Cerdanyola del Vallès ha condemnat a 8 mesos de presó i ha imposat una multa de 720 euros a un tuitaire per diverses piulades ofensives contra les víctimes de la tragèdia de Germanwings i també de caire racista i xenòfob. És la primera condemna ferma per una denúncia de la Fiscalia per piulades que inciten a l'odi, la violència i la discriminació contra els catalans pel sinistre aeri del 24 de març del 2015.

L'usuari anònim @Carkiskomani va publicar missatges com:

"Poca mierda veo yo en Twitter para haberse estrellado un avión lleno de catalanes"

"Y que no se os olvide echar mierda sobre los catalanes sea cual sea el resultado"

"Un negro la palma y todo son penas. José Fernando tiene un traspiés y todo son mofas. Ojo ahí con la integración, modernas!!!"

A banda de la pena de presó i la multa, la sentència estableix que el condemnat haurà d'anar a un curs de drets humans que tingui com a objectiu el respecte a la igualtat i la no discriminació per motius racials, religiosos o l'orientació sexual, entre d'altres.

La investigació de la Fiscalia va determinar que l'usuari, un home de 38 anys i veí de Barcelona, va escriure una "multitud" de missatges xenòfobs i racistes entre el 2014 i el 2015. 

No hi ha hagut judici per aquest cas, perquè les parts han arribat a un acord de conformitat.

En l'accident de Germanwings van morir 150 persones, de les quals una cinquantena eren catalans o vivien a Catalunya.  

L'associació d'advocats Drets, que va portar a la fiscalia més de 60 piulades, ha aplaudit la condemna. "Contents que la nostra feina doni fruit. Després de moltes denúncies per fi tenim una sentència. Prou catalanofòbia!", han publicat al seu perfil de Twitter.

DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut