Londres

El Regne Unit autoritza per primer cop a Europa la manipulació d'embrions humans

L'objectiu dels treballs es limitarà a la recerca i en cap cas els embrions es podran implantar ni podran desenvolupar-se més de set dies

RedaccióActualitzat

Els científics podran manipular per primera vegada a Europa embrions humans amb finalitats de recerca. L'autoritat britànica de fertilització i embriologia ha autoritzat per primera vegada els investigadors d'aquest país a modificar embrions genèticament. L'objectiu dels treballs es limitarà a la recerca i en cap cas els embrions es podran implantar ni podran desenvolupar-se més de set dies.

Concretament, l'autorització fa referència a la utilització del mètode Crisper de manipulació genètica, que consisteix a retallar ADN danyat i reimplantar-lo en els embrions.

D'aquesta forma els científics pretenen esbrinar per què uns embrions s'implanten correctament i d'altres no. Això donaria claus per augmentar els èxits en reproducció assistida o per conèixer les causes d'alguns avortaments. L'institut ja estava autoritzat a fer recerca amb embrions creats per a fertilització "in vitro", però no implantats i cedits explícitament pels progenitors. Ara podrà desactivar un gen en embrions d'una sola cèl·lula i observar com s'han desenvolupat al cap de set dies, quan en tenen unes 250. Si es produeix l'aprovació del comitè d'ètica els treballs començarien aquest mateix any. A l'abril, un equip xinès ja va anunciar que havia manipulat embrions humans, però en aquell cas eren no viables.

Es tracta de la primera autorització per fer recerca genètica amb embrions humans després d'un primer intent de la Xina a principis de l'any passat.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut