Göteborg

Primer naixement al món després d'un trasplantament d'úter

Un equip de metges suec ha aconseguit, per primera vegada al món, que una dona amb l'úter trasplantat hagi donat a llum

RedaccióActualitzat

Un equip de metges de Suècia ha aconseguit, per primera vegada al món, que una dona amb l'úter trasplantat hagi donat a llum.
La mare és una sueca de 36 anys que havia nascut sense úter per un trastorn genètic. La donant és una dona de 61 anys, amiga de la família, que havia tingut la menopausa 7 anys abans.

Els metges van obtenir òvuls de la mare, que tenia bé els ovaris, i els van fecundar, amb tècniques de fecundació "in vitro", amb espermatozoides de la seva parella. Així van aconseguir 11 embrions. Un any després del trasplantament d'úter, van transferir a la dona un sol embrió i van aconseguir l'embaràs.

El nadó va néixer al setembre per cesària, a la setmana 31 de gestació i amb un pes de 1.775 grams. Va estar ingressat a la unitat de prematurs 10 dies, però ara, tant el bebè com la mare estan bé.

La mare és una de les 9 dones que va rebre un trasplantament d'úter l'any passat en el marc d'un programa d' investigació de la Universitat de Göteborg, que lidera Mats Brännstorm.

Una esperança per a la infertilitat uterina

Segons l'equip mèdic, que presenta la investigació aquest cap de setmana a la revista britànica "The Lancet", aquest èxit obre la porta a la possibilitat de tractar moltes dones joves que tenen infertilitat uterina.
Pot ser útil per a les dones que han nascut sense úter, però també per a les dones que l'han perdut per un càncer o altres trastorns. També s'ha demostrat la viabilitat del trasplantament amb una donant viva, fins i tot postmenopàusica.

 

 

Anar al contingut