Lleida

Primer judici per un cas de mòbing contra un càrrec de l'administració

El jutjat penal número 2 de Lleida acull el primer procés a Espanya per un cas de mòbing d'un càrrec de l'administració pública. L'acusada, superior jeràrquica de la víctima entre 1996 i 2005 al Servei Territorial de Carreteres de Lleida, hauria mantingut una actitud vexatòria i de coacció amb la finalitat que la víctima abandonés la seva feina. En la seva declaració, ha negat els fets i ha dit no tenir cap remordiment. La fiscalia demana un any i mig de presó i el pagament d'una compensació de 4.000 euros per lesions.

Actualitzat
La fiscalia justifica la seva petició, en el seu escrit, afirmant que l'acusada va mantenir una "contínua actitud de menyspreu i persecusió".

L'acusada, Teresa Casals, ha negat els fets i ha dit no sentir cap remordiment. En la seva declaració, la víctima, B. S.M., ha assegurat, emocionada, que l'acusada la insultava, la menyspreava, la carregava amb més feina que els altres, i que li va dir que no pararia fins que la fessin fora.

L'escrit afegeix que, a conseqüència d'aquest tracte, l'oficial administrativa va haver de demanar la baixa el febrer del 2002 per un trastorn d'assetjament moral i psicològic. L'acusació particular augmenta la pena i exigeix de dos a cinc anys a banda d'una indemnització de 140.000 euros.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut