Madrid

Primer judici a un home que va matar la seva gossa d'una puntada de peu per fer-se caca a casa

Aquest dimecres han jutjat per primer cop a l'estat espanyol una persona per un delicte de maltractament animal. Es tracta d'un home que va matar la seva gossa d'una puntada de peu, després que l'animal defequés a casa seva. La denúncia la va fer l'associació de protecció animal El Refugio, arran d'un avís de dues veterinàries. Els fets van passar a Madrid ja fa cinc anys.

RedaccióActualitzat
El jutjat penal número 9 de Madrid ha fet aquest dimecres el judici contra el presumpte autor de la mort de la seva gossa de sis mesos, a qui li va donar una puntada de peu per fer-se caca a casa seva. Aquesta és la primera vegada que a l'estat espanyol s'obre un procediment penal per un suposat delicte de maltractament animal, gràcies a l'avís de dues veterinàries, segons ha informat l'associació de protecció animal El Refugio, que ha presentat la denúncia.

El 5 de juny del 2008, l'amo de la Chula va veure que la gossa s'havia fet caca i, llavors, l'imputat li va donar una puntada de peu, segons va manifestar la nòvia de l'acusat, que, quan va notar que l'animal començava a trobar-se malament, va telefonar a la seva mare per portar la gossa al veterinari més pròxim perquè l'examinés. Un cop a la clínica, la mare de la nòvia va comentar que l'imputat havia apallissat l'animal. Les veterinàries no van poder salvar-lo a causa de la gravetat de les lesions. La gossa va morir per un trencament hepàtic d'origen traumàtic.

Al judici d'aquest dimecres, la protectora El Refugio s'ha personat com a acusació i ha demanat una condemna d'un any de presó per al presumpte autor dels fets, per un delicte de maltractament animal. El president d'aquesta associació, Nacho Paunero, ha explicat que han hagut d'esperar molt perquè es fes el judici, però que ha merescut la pena: "Aquest judici és molt important per a tots els que ens dediquem a defensar i protegir els drets dels animals. És imprescindible que cada persona que sigui testimoni d'un cas de maltractament ho denunciï o es posi en contacte amb nosaltres per ajudar a frenar aquesta xacra social".

El Refugio està immers en prop de 100 procediments penals, civils i administratius en diferents comunitats autònomes per fets semblants.
Anar al contingut