Barcelona

Primer dia de rebaixes d'estiu en més de 30.000 botigues catalanes

No tenen tanta fama com les d'hivern, però les rebaixes d'estiu s'inicien avui amb descomptes importants. Els clients, que ja han començat a anar a les botigues i grans magatzems, s'han trobat fins a un 40% de descompte sobretot en les seccions de bany i roba. Aquestes xifres aniran augmentant a mesura que passin els dies, perquè les rebaixes duren pràcticament tot l'estiu, fins a l'1 de setembre. Dos mesos que el president de l'Agrupació de Comerciants i Botiguers de Catalunya, Rafael Puga, considera excessius.

Actualitzat

Rafael Puga creu que les petites botigues i centres comercials han de tenir la possibilitat de garantir que el que venen és realment un producte rebaixat i creu que amb un període tan llarg és difícil. Puga a més, ha afirmat que cada cop la gent té menys diners per gastar.

Tot el contrari del que demostren els estudis que ha presentat Miguel Ángel Fraile, secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya, aprofitant l'inici de les rebaixes. Segons aquest informe, hi ha bones perspectives per al comerç català, que preveu facturar 640 milions d'euros durant els dos mesos que dura la campanya, una xifra que representa el 15% del volum global de venda del 2006.

Els comerciants catalans esperen incrementar les seves vendes entre un 4 i un 8% en aquesta campanya de rebaixes, sobretot gràcies a l'activitat en els primers quinze dies. En aquest període es concentren la meitat de les vendes i és quan s'ofereixen saldos de fins al 50%. Respecte a la durada de les rebaixes, Fraile ha recordat que al 80% dels comerciants "els sembla correcte" que es perllongui durant dos mesos.

Fraile ha recomanat als consumidors que realitzin les seves compres en els establiments habituals, que revisin que l'etiqueta porti els dos preus -l'original i el rebaixat-, i que tinguin en compte que els comerços tenen l'obligació d'oferir els mateixos serveis que presten en temporada normal.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut