Un sensor intel·ligent identifica automàticament mosquits transmissors de malalties
El sistema té com objectiu identificar els mosquits amb rapidesa

Primer cas de dengue contagiat a Catalunya: un home jove de l'àrea de Barcelona

A mitjans d'octubre va tenir malestar general, febre i mal de cap i ja està recuperat

Actualitzat

La primera persona contagiada de dengue a Catalunya per un mosquit tigre és un home jove, que viu al Barcelonès Nord.

Assegura que no ha viatjat a cap zona endèmica del dengue, ni a cap altre territori de l'Estat. Es tracta del primer cas de dengue autòcton a Catalunya, segons l'Agència de Salut Pública.

 

 

El malalt va començar a tenir símptomes a mitjans d'octubre i actualment ja està recuperat. Tenia malestar general, febre i mal de cap.

El dengue s'agafa per la picada de mosquits infectats i el contagi directe entre persones no està demostrat. Fins ara, tots els casos de dengue diagnosticats a Catalunya, 52 des del mes de gener, havien estat importats de zones endèmiques: països tropicals i subtropicals de l'Amèrica Central, el Carib, Amèrica del Sud, el sud-est asiàtic, el sud del pacífic i diversos països africans.

 

 

Aquest és el sisè cas de dengue autòcton a l'Estat, després dels detectats a Múrcia i Cadis.

Els primers infectats de dengue a l'estat espanyol es van detectar a principis del mes d'octubre en tres persones de la mateixa família que havien viatjat juntes a Múrcia i Cadis. Els símptomes són febre alta, maldecap intens, dolor al voltant dels ulls, cansament i dolor a les articulacions. També pot aparèixer una erupció per tot el cos i vòmits. En els casos més greus, el dengue hemorràgic, pot ocasionar la mort.

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut