L'acte començarà amb una ofrena floral al lloc del primer atac el 17A a la Rambla de Barcelona
L'acte començarà amb una ofrena floral al lloc del primer atac el 17A a la Rambla de Barcelona
Barcelona

Primer aniversari del 17A: Ofrena floral a la Rambla i sense discursos polítics

Actualitzat

L'acte d'homenatge a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils serà el mateix 17 d'agost. Es farà sota el lema "Barcelona, Ciutat de Pau", per reafirmar l'aposta de ser una ciutat de pau, acollida i integradora.

El matí començarà amb una ofrena floral a la Rambla, al mateix punt del primer atac i on milers de ciutadans van mostrar el seu rebuig l'any passat.

Després, a la plaça de Catalunya, a les 10.30 hores, es farà un concert en què 50 alumnes de diferents escoles municipals de música interpretaran "El cant dels ocells" i es llegirà un manifest en els 7 idiomes de les víctimes mortals. Serà un acte senzill, sense parlaments, on el protagonisme recaurà en els familiars de les 16 víctimes dels atemptats i els més de 100 ferits.

S'activa el web memorial del 17A

A banda, a partir d'aquest dijous, els objectes i escrits que es van deixar a la Rambla en homenatge a les víctimes es poden visitar en una pàgina web. És possible gràcies a la feina dels experts, que s'han passat un any classificant i digitalitzant 8.000 objectes i més de 4.000 missatges, una mostra de totes les ofrenes que s'hi van dipositar en homenatge a les víctimes i en suport als seus familiars.

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona Cambrils
Anar al contingut