"Prim. L'assassinat del carrer del Turco" serà present al NY Festivals World's Best TV&Film

La pel·lícula de Miguel Bardem "Prim. L'assassinat del carrer del Turco" es podrà veure al New York Festivals World's Best TV&Film en la secció de "TV Movie".

El film va ser premiat al mes de febrer quan Francesc Orella va rebre el Premi Zapping d'actor a l'oci audiovisual de qualitat 2014 pel seu paper de general Prim.  

La "TV movie" de Miguel Bardem recull els fets que van desembocar en l'assassinat del general Prim, l'únic català que ha estat president del consell de ministres i ministre de la Guerra.  Prim va ser assassinat quan tornava a la seva residència oficial després d'una sessió a les Corts de Madrid. EL magnicidi, que molts cops s'ha comparat amb l'assassinat de Kennedy, no va ser mai resolt. La trama està basada en l'extensa biografia existent i s'ha elaborat amb l'assessorament de José Álvarez Junco i Gregorio de la Fuente Monge, especialistes en aquest període, que qüestionen la versió oficial que recullen els llibres d'història.
 
L'estructura dramàtica ofereix a l'espectador les dues versions, l'oficial i la que guanya pes després dels descobriments que els forenses han fet de l'exhumació de la mòmia del general Prim feta fa uns quants mesos. A la pel·lícula també apareix la figura ficcionada de Benito Pérez Galdós, un escriptor de l'època que va escriure sobre l'assassinat de Prim 50 anys més tard, "Episodios Nacionales: España trágica", i que segueix la versió oficial dels fets. La "TV movie" és una coproducció de TVE, TV3, Shine Iberia i Dream Team.
 
La gala del festival es farà el 14 d'abril a Las Vegas.
 
Sinopsi:
1869. Després del triomf de la revolució de la Gloriosa (1868), Espanya ha entrat en un període d'extraordinària inestabilitat política. Els partidaris de la dinastia borbònica no accepten aquest nou estatus polític. Els defensors de la revolució han vist traïts els seus anhels per culpa d'un govern que no ha portat els idearis revolucionaris fins a les seves darreres conseqüències. I tant uns com els altres consideren que el general Juan Prim és el responsable d'aquesta situació. El governant provisional ha de gestionar un consell de ministres ple de conspiradors mentre fa tot el possible per trobar un rei d'esperit demòcrata que porti Espanya a uns postulats moderns i europeistes. Malauradament, un complot ideat pel duc de Montpensier (dinastia dels Orleans) i el ministre Serrano farà impossible aquest objectiu.
 
 
Fitxa tècnica i artística:
 
Direcció: Miguel Bardem
Guió: Nacho Faerna i Virginia Yagüe
Producció executiva: Nacho Faerna, Macarena Rey i Jordi Mendieta
Producció executiva TVC: Elisa Plaza
Intèrprets: Francesc Orella (general Prim),  Javier Godino (Galdós), Simon Andreu (Serrano), Pepe Lorente (Bravo), Daniel Grao (Pastor), Víctor Clavijo (Paúl y Angulo), Enrique Villén (Moya), Manuel Solo (Nandin), Javivi (Montpensier), Secun de la Rossa (Gaspar), Pedro Casablanc (Soli), Francesc Lucchetti (Figuerola), Manel Sans (Acevedo) 
Direcció de fotografia: Sergio Delgado
Música: Juan Bardem
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut