Localització de Menorca.
Localització de Menorca.

Previsió de rissaga a Menorca fins dijous

Actualitzat
Menorca té activat l'avis meteorològic per rissaga fins dijous emès per l'Agència Estatal de Meteorologia.

La rissaga és una gran oscil·lació del nivell del mar en un curt període temps. El mar es retira i deixa els ports amb poca aigua o secs totalment i amb les embarcacions a terra; en pocs minuts una forta onada el torna a reomplir violentament, arrossega tot el que es troba al davant i envaeix i inunda tots els molls i comerços propers. A més, és un fenomen que es pot donar diverses vegades en un mateix dia i prolongar-se unes quantes jornades, però només passa en el període d'abril a octubre.

La rissaga està relacionada amb els canvis importants de la pressió atmosfèrica i amb l'entrada d'aire càlid procedent del nord d'Africa. Una situació meteorològica que afavoreix la formació de rissagues és tenir una pertorbació a l'est de la península Ibèrica, amb injecció càlida de vent de sud a 1.500 metres (850 hPa).

El port de Ciutadella, per les seves característiques naturals, de llargada, d'estretor i de poca profunditat, i per la seva orientació afavoreix la formació de rissagues, amb una mitjana d'unes deu a l'any. Algunes de les rissagues històriques són la registrada a mitjans de juny del 2006, amb 3 metres d'alçada, en què el port de Ciutadella es va quedar buit d'aigua i en pocs minuts es va inundar amb destrosses que van pujar a 9 milions d'euros, la del 7 de juliol de 1988 i la de Corpus del 1984.
Anar al contingut