Puigdemont i Junqueras en una reunió de govern
Puigdemont i Junqueras en una reunió de govern

Presos i exiliats reclamen "llibertat i justícia" en un article conjunt per l'11S

Els polítics empresonats i exiliats demanen, per primer cop en un article conjunt, la participació en els actes de la Diada per defensar els drets i les llibertats universals

RedaccióActualitzat

En un article conjunt, amb motiu de la Diada, el conjunt de presos i exiliats independentistes fan una crida participar en els actes de l'11 de Setembre i a omplir els carrers de Barcelona. Publiquen aquest dilluns als diaris "Ara", "El Punt Avui", "El Periódico" i "La Vanguardia" l'article ""Llibertat, justícia i democràcia. República Catalana".

Els setze signants parlen d'un Onze de Setembre excepcional per "l'escenari de repressió prolongada" i pel record de l'1 d'octubre, i és per això que emplacen els ciutadans a omplir els carrers de Barcelona dimarts que ve.

En un text en què ressalten diferents punts, reivindiquen la llibertat, la justícia, la democràcia i la república. El col·lectiu considera que hi ha un retrocés de drets a l'estat espanyol.

Al llarg de l'article reafirmen el seu compromís de convèncer i no pas de vèncer, de construir i no de fracturar per trobar el camí per fer democràticament efectiva la república.

Defensen sense límits la llibertat com a garantia de cohesió social no només a l'estat espanyol, sinó a tot Europa. També asseguren que no han comès cap delicte i reiteren l'aposta pel diàleg sense descartar res sempre que, diuen, el govern de Pedro Sánchez respecti la voluntat majoritària del poble de Catalunya.

Presos i exiliats acaben demanant a sindicats, patronals, col·legis professionals, entitats del tercer sector i al conjunt de la societat que s'impliquin en la defensa dels drets i les llibertats universals.

Els 16 firmants

Firmen l'article Dolor Bassa, Toni Comín, Jordi Cuixart, Carme Forcadell, Quim Forn, Anna Gabriel, Oriol Junqueras, Clara Ponsatí, Lluís Puig, Carles Puigdemont, Raül Romeva, Josep Rull, Marta Rovira, Jordi Sànchez, Meritxell Serret i Jordi Turull.

L'han escrit des de les presons de Mas d'Enric, Puig de les Basses, Lledoners i des de les ciutats de Ginebra, Brussel·les i Saint Andrews, a Escòcia.

ARXIVAT A:
Procés català11SGovern empresonatMarta Rovira
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut