Rodrigo Lanza com a presumpte autor de la mort d'un home a la sortida d'un bar de Saragossa
Saragossa

Presó sense fiança per a Rodrigo Lanza per la mort d'un home a Saragossa

Lanza és el principal condemnat pels fets de "Ciutat morta"

RedaccióActualitzat

El jutge de Saragossa ha ordenat presó sense fiança per a Rodrigo Lanza com a presumpte autor de la mort d'un home a la sortida d'un bar de Saragossa. Així ho ha donat a conèixer l'advocat de la família de la víctima, Víctor Lainez, després que Lanza ha comparegut davant del jutge.

Ara també serà important determinar si va passar per motius ideològics. Aquest serà un element clau, per una banda perquè judicialment és un agreujant que la llei castiga amb més duresa i també perquè socialment la mort de la víctima tindria connotacions polítiques.

La Policia Nacional, d'acord amb els testimonis recollits, diu que l'agressió hauria començat en un bar perquè la víctima -un home de 50 anys simpatitzant de Falange segons aquesta organització- portava uns tirants amb els colors de la bandera espanyola. Això hauria provocat una discussió i que el detingut insultés la víctima i, a la sortida del bar, li donés un fort cop al cap amb un objecte contundent

Lanza, de 33 anys, està acusat d'un delicte d'homicidi. Es dona el cas que va passar cinc anys a la presó acusat d'haver deixat tetraplègic un guàrdia urbà en un desallotjament d'una casa ocupada al carrer Sant Pere Més Baix a Barcelona l'any 2006. Els fets es van recollir al documental "Ciutat morta", on Lanza negava ser l'autor de la lesió al guàrdia urbà. 

Després de complir íntegrament la condemna de presó, 5 anys, Rodrigo Lanza va anar a viure fora de Catalunya -segons el seu entorn familiar- per passar més desapercebut.

 

Anar al contingut