Lleida

Presó sense fiança per a l'únic detingut pel tiroteig de Sudanell

La jutge ha decretat presó per a l'únic assaltant que queda viu dels tres que van entrar divendres en una casa de Sudanell, al Segrià. Un dels assaltants va morir poca estona després que li haguessin disparat, i un segon implicat va morir dissabte a la nit a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, a causa de les ferides provocades per un tret al cap, disparat pel propietari de la casa assaltada. Tot i això, l'home, un agricultor jubilat, està en llibertat amb càrrecs, perquè els Mossos van considerar que va actuar en legítima defensa. La policia continua investigant el mòbil de l'assalt i també analitza una arma que tot indica que el detingut va llançar en la fugida i que havia disparat almenys una vegada.

Actualitzat

El tiroteig va passar cap a les deu del matí de divendres, quan tres o quatre intrusos, que anaven encaputxats, van ser sorpresos per Sebastià G. dins del seu habitatge al carrer Sant Jordi de Sudanell mentre estaven agredint i intentant lligar el seu fill, de 25 anys. El propietari va despertar-se pels crits de la parella del seu fill.

L'home, pagès jubilat que es dedica al comerç d'antiguitats i que té llicència d'armes perquè és aficionat al tir olímpic, va disparar als intrusos, almenys un dels quals anava armat. En el tiroteig van resultar ferits greus dos dels assaltants, que, segons va dir el delegat de la Generalitat a Lleida, Jaume Gilabert, podrien haver entrat a la casa a robar. La policia autonòmica, però, no descarta altres hipòtesis.

Els Mossos d'Esquadra van aconseguir detenir el tercer membre de la banda, germà de l'últim mort, pocs minuts després a la carretera d'Albatàrrec. Es tracta de l'únic assaltant supervivent de què es té constància. Avui, després de prendre-li declaració, la jutge que instrueix el cas ha decretat presó sense fiança per un delicte de robatori amb violència. De moment no se sap res de la declaració del jove, que té 31 anys i és de Cambrils, perquè hi ha secret de sumari. També s'investiga la possible implicació d'una quarta persona.

Els tres assaltants són veïns de la zona de Cambrils i Reus, i només un d'ells té antecedents.

En defensa pròpia

Sebastià G. i el seu fill, que regenta el pub de Sudanell, una localitat d'uns 800 veïns, van prestar declaració divendres mateix a la nit a la comissaria dels Mossos de Lleida acompanyats per un advocat, a causa de la gravetat dels fets, i van quedar en llibertat. La policia únicament imputa preceptivament un delicte de lesions per arma de foc a Sebastià G., ja que considera que va actuar en defensa pròpia.

La policia científica encara no ha acabat la inspecció detallada de l'habitatge del carrer Sant Jordi de Sudanell, on es va produir el tiroteig i això ha obligat el propietari i el seu fill a traslladar-se temporalment a l'habitatge d'un familiar.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut