Palma

Presó provisonal per a l'exgerent de la funerària de Palma vinculat amb el "cas Gürtel"

El jutge ha decretat presó provisional sense fiança per a Òscar Collado, l'exgerent de l'Empresa Funerària Municipal (EFM) de Palma. Se li imputen diversos delictes de corrupció durant la seva gestió de la companyia pública en l'anterior legislatura del PP. Aquest nou cas té l'origen en la denúncia interposada pel Bloc per Palma per diversos viatges privats, pagats presumptament amb fons fons públics per part de Collado, i l'expresidenta de l'empresa municipal, Marina Sans.

Actualitzat
Óscar Collado està acusat de diversos delictes -prevaricació, malversació de fons públics, apropiació indeguda i falsedat documental- per haver desviat suposadament fons de l'Empresa Funerària Municipal per a ús privat a través de diversos mecanismes que s'estan investigant.

Collado va ser detingut aquest dijous i aquest dissabte ha passat a disposició judicial. Segons el seu advocat, l'acusat ha defensat la seva innocència, argumentant que els fets pels quals se l'acusen no són considerats delicte sinó faltes administratives.

L'acusat és el pare de Pau Collado, exdirector general del govern balear del PP amb Jaume Matas i expresident dels Joves Empresaris de les Balears, que fa poc va declarar com a imputat en el "cas Gürtel".
Anar al contingut