Sevilla

Presó provisional sense fiança per al xòfer de l'exdirector general de Treball d'Andalusia

Presó provisional sense fiança per al xòfer de l'exdirector general de Treball de la Junta, Juan Francisco Trujillo, que ha declarat davant dels tribunals per l'escàndol de presumpta corrupció relacionada amb els expedients de regulació d'ocupació a Andalusia. Trujillo ha ratificat que tant ell, com l'exdirector, Javier Guerrero, van pagar festes i van comprar cocaïna i begudes amb diners públics destinats als parats. La jutge li imputa set delictes, inclosos el suborn, la malversació de fons públics, tràfic d'influències i diversos de falsedat documental.

RedaccióActualitzat
El que va ser xòfer de l'exdirector general de Treball de la Junta d'Andalusia ha explicat també davant la jutge Mercedes Alaya que, a més de presumir del seu poder, Guerrero feia negocis en els bars de copes amb persones que després veia al despatx oficial del cap. En la mateixa línia, Trujillo ha dit que va adonar-se que les ajudes es donaven a "persones properes a Guerrero o al PSOE".

Les seves declaracions davant de la Policia Judicial, ara fa quatre mesos, van afegir al cas dels EROs falsos un to encara més escandalós. Va dir que ell i el seu cap van gastar-se diners públics, sense especificar-ne la quantitat, en copes, cocaïna i festes. Els diners provenien de dues subvencions per valor de 900.000 euros que l'exdirector de Treball, Francisco Javier Guerrero, hauria concedit de manera irregular a dues empreses creades pel conductor per rebre les ajudes. L'alt càrrec de la Junta també va beneficiar la mare del xòfer, una dona jubilada, amb un dels EROs falsos.

Francisco Javier Guerrero va negar les acusacions i va dir que es tractava d'una revenja del xòfer perquè ell mateix l'havia fet acomiadar. El raonament no va convèncer la jutge, que fa deu dies va ordenar l'ingrés a la presó de Guerrero.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut