Maó

Presó provisional sense fiança per a la mare del nen d'11 anys trobat mort en una maleta

El jutge ha decretat presó provisional sense fiança, fins que es faci el judici, per a la mare del nen d'11 anys trobat mort dins una maleta a Menorca. La dona, que ha confessat haver-lo matat ofegant-lo a la banyera perquè la seva actual parella no sabia que tenia un fill, ha estat imputada per assassinat amb els agreujants d'abús de superioritat i traïdoria.

Actualitzat
Els fets van passar a la primavera d'ara fa dos anys, quan la dona es va retrobar amb el seu fill a Maó, després que els avis el van enviar des de Galícia perquè fos la mare qui se'n fes càrrec. Aleshores ella tenia una nova parella, a qui havia conegut per internet i a qui mai havia explicat que tenia un fill. S'ha justificat dient que es va sentir angoixada per haver-ho estat ocultat durant tot aquest temps i ha admès que, després d'ofegar-lo a la banyera, el va introduir en una maleta i la va abandonar en un bosc a prop de Maó.

El cap superior del Cos Nacional de Policia a les Balears, Bartolomé Campaner, ha explicat que la investigació del cas ha estat ràpida i eficient. Així, fonts policials asseguren que la versió inicial de la dona, que deia que el nen s'havia ofegat per accident i, en trobar-lo mort, l'havia amagat per por, no se l'han cregut mai perquè tot apuntava que havia estat ella mateixa qui va posar fi a la vida del petit. 

La dona, de 30 anys i resident a Maó, està imputada per un delicte d'assassinat perquè es consideren els agreujants de traïdoria i abús d'autoritat. El titular del jutjat de Maó que instrueix el cas n'ha declarat el secret de sumari.

Els pares de l'acusada s'han traslladat avui a Menorca des de Noia (la Corunya), d'on és natural la família, per fer-se càrrec de les restes del seu nét i traslladar-les a Galícia, on rebrà l'últim adéu.
Anar al contingut