Presó provisional per als 5 detinguts per abusos sexuals a Santa Coloma

Un dels menors que els Mossos van deixar en llibertat es va escapar dilluns a la nit

Actualitzat

El jutge ha decretat presó provisional comunicada sense fiança per als 5 detinguts a Santa Coloma de Gramenet. Se'ls acusa d'agressió sexual sense accés carnal i homicidi en grau de temptativa.

 

 

Pel que fa el dos menors que també havien estat detinguts i que els Mossos van deixar en llibertat, un es va escapar dilluns a la nit, quan havia de pujar al cotxe que l'havia de traslladar a un centre de la Direcció General d'Atenció a la Infància.

Diumenge van detenir un total de 15 joves, 7 van passar a disposició judicial i 8 van quedar en llibertat.

Aquest dimarts al matí ha declarat als jutjats de Santa Coloma de Gramenet la noia presumptament agredida aquest diumenge a la matinada.

La noia ha explicat que anava en un vagó de la Línia 9 del metro i que un grup de 5 o 6 joves la van començar a tocar. Espantada, va trucar al seu company per demanar-li que l'anés a buscar a l'estació de Can Peixauet.

 

 

 

Quan va arribar-hi, la noia ja era a l'estació, protegida pels guardes de seguretat a l'andana, i el company va començar a perseguir els nois que presumptament havien abusat d'ella.

A fora de l'estació s'hauria enfrontat amb tres dels joves, i llavors un d'ells l'hauria apunyalat al costat del cos. El van ingressar a l'Hospital de l'Esperit Sant de Santa Coloma, i està fora de perill.

A pocs metres dels jutjats, força veïns de Santa Coloma s'han concentrat al migdia a la plaça de la Vila per expressar el seu rebuig a l'abús sexual de la jove. També contra els discursos xenòfobs que han circulat per la xarxa contra el grup de joves magrebins detinguts.

Desenes de manifestants, a través d'associacions de veïns, han fet una crida a la convivència.

Mentrestant, continua la picabaralla entre l'Ajuntament i el govern sobre les respectives responsabilitat amb aquest grup de joves que vivia en una casa ocupada. L'alcaldessa Núria Parlon manté que havien alertat el govern sobre aquestes persones i l'acusa de no haver fet el que tocava.

"És una situació complexa. És veritat que estan desbordats però que enfoquin els recursos per atendre aquesta necessitat i sobretot que no ens deixin als ajuntamentsal descobert i amb la responsabilitat de dir en un mitjà de comunicació que això podia ser resultat que l'ajuntament no ho havia comunicat."

El Departament d'Afers Socials nega que els municipis estiguin sols en l'atenció als col·lectius més vulnerables i assegura que es treballa coordinadament a tot el país.

També destaca que el conseller va parlar aquest dilluns amb l'alcaldessa Parlon per fixar la data d'una reunió per analitzar possibles mesures per prendre.

ARXIVAT A:
Agressió sexualPolicialJudicial
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut