Presó provisional per al membre de La Manada detingut per robatori amb violència

S'enfronta a una pena de 3 a 5 anys de presó per robar unes ulleres de sol i ferir dos guàrdies

Actualitzat

Ángel Boza, el membre de La Manada que aquest dimecres va ser detingut per presumptament haver robat unes ulleres de sol i després intentar atropellar dos agents de seguretat, ingressarà a la presó.

Boza, condemnat a 9 anys de presó per abusos sexuals a una noia durant els Sanfermines del 2016, ha passat aquest dijous a la tarda a disposició judicial. El jutjat d'instrucció número 16 de Sevilla ha acordat per a ell presó provisional comunicada i sense fiança pel delicte de robatori amb violència. Per ara, la causa s'instrueix per aquest únic delicte, que en el Codi Penal està castigat amb una pena de 3 a 5 anys de presó.

Aquest dijous, el seu advocat, Agustín Martínez, ha explicat que el seu client ho nega tot. També ha assegurat que el robatori d'unes ulleres de sol valorades en 200 euros en uns grans magatzems de Sevilla és un fet que "no té conseqüències" perquè, en principi, no ha infringit les condicions de la interlocutòria de la llibertat provisional del seu client pel cas dels Sanfermines.

Robatori i atropellament de dos vigilants

Aprofitant una distracció del venedor, Boza hauria tret l'alarma de les ulleres i n'hauria deixat unes altres que ell duia. Llavors va marxar dient que no li interessava comprar. El venedor se'n va adonar i va avisar els vigilants de l'establiment, que el van localitzar al pàrquing.

A més d'endur-se les ulleres, en la fugida del centre comercial el jove va envestir dos vigilants privats de l'establiment. Segons l'atestat policial, van patir lesions menors: un en una mà per un cop amb el capó del cotxe de Boza i l'altre al maluc, en caure evitant que el vehicle l'envestís.

Boza, en canvi, va explicar a la policia de Sevilla -que el va detenir quan circulava per la capital andalusa- que va ser un vigilant el que va donar un cop al seu cotxe quan intentava sortir de l'aparcament. Les ulleres robades eren al seu cotxe en el moment de la detenció.

L'advocat ha lamentat la detenció perquè és "una galleda d'aigua freda" per als altres quatre integrants de La Manada.

El carnet de conduir, en regla

El Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia ha aclarit que Ángel Boza tenia el permís de conduir en regla quan va ser detingut, després que l'hi van retirar el 2014 i el 2016 per conduir superant la taxa màxima d'alcohol, a més velocitat de la permesa i per desobeir la policia perquè s'aturés. En la primera condemna, se'l va condemnar a 8 mesos sense carnet i 32 dies de treballs per a la comunitat. La segona vegada, hi va haver una sanció de 720 euros i una altra retirada de 8 mesos del carnet. A més, se l'havia condemnat a quatre mesos de presó. El carnet l'havia recuperat recentment.

L'Audiència té pendent resoldre els recursos contra la polèmica sentència de La Manada, que no va condemnar els acusats per agressió sexual, sinó per abusos.

ARXIVAT A:
La Manada
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut