El Vendrell

Presó provisional amb fiança per a l'exalcalde de l'Ametlla de Mar i el propietari d'Efial

Set dels onze detinguts en el marc de l'operació Térmyca han passat aquest dijous a disposició judicial. Excepte Martí i Martos, tots han quedat en llibertat amb càrrecs.

RedaccióActualitzat

El jutge ha decretat presó provisional amb fiança de 600.000 euros per a l'exalcalde de l'Ametlla de Mar el convergent Andreu Martí, en el marc de l'operació Térmyca, sobre una possible trama de corrupció municipal que implica diversos ajuntaments catalans i la consultora Efial. A Martí se l'investiga per uns contractes d'assessorament econòmic per valor de 800.000 euros que va firmar l'empresa municipal Lacala Gestió i Efial. A més, fonts properes al cas han explicat que a Martí se li hauria bloquejat un compte a Andorra amb 2,3 milions d'euros.

Precisament per al propietari de la consultora Efial i gerent de La Cala Gestió, Antonio Martos, el jutge també ha dictat presó provisional, amb una fiança de 150.000 euros.

Llibertat amb càrrecs per la resta

Set dels onze detinguts han passat aquest dijous a disposició del jutge del Vendrell. Excepte Martí i Martos, la resta han quedat en llibertat amb càrrecs després d'haver declarat. Són l'exalcalde d'Anglès Josep Manel Bassols; l'enginyer Jaume Beltran, i els càrrecs d'Efial i l'empresa que la va absorbir, CGI: l'advocat Xavier Xifrà, Lucía Mora i Blas Acosta.

Els detinguts han arribat a les dependències judicials a quarts de deu del matí. Al cap d'una hora, la Guàrdia Civil hi ha fet arribar diversos paquets amb documentació.

Els altres quatre detinguts dimarts ja havien quedat en llibertat amb càrrecs en les últimes hores, tot i que pendents de declarar davant del jutge. També queda pendent la detenció d'una altra persona, la dotzena, en aquesta operació, que seria a Andorra.

Les declaracions dels detinguts arriben l'endemà dels últims escorcolls d'aquesta operació policial.

Tot plegat després que el govern ha afirmat que l'operació del cas Térmyca forma part del joc brut de l'Estat. Ara bé, la Fiscalia General de l'Estat ha respost a aquestes acusacions amb un comunicat en què nega rotundament manipulacions polítiques ni consignes de cap mena, i ha defensat la seva independència i rectitud en el cas Efial. Ho ha fet en una nota pública en què es queixa que els polítics posin en dubte l'operació i els fiscals que la dirigeixen.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut