Pàvel Dmitritxenko, custodiat per un policia. (Foto:Reuters)
Dmitrichenko, condemnat a 6 anys de presó. (Foto: Reuters)
Moscou

Presó preventiva per al ballarí acusat de l'atac amb àcid contra el director del ballet Bolxoi

El ballarí del teatre Bolxoi, Pàvel Dmitritxenko, ha estat empresonat de manera preventiva per la seva implicació en l'atac amb àcid contra el director del ballet, Serguei Filin. Dmitritxenko, un dels tres detinguts que han confessat l'agressió, ha declarat que només va dir que li donessin una pallissa, però no que li llancessin àcid a la cara.

RedaccióActualitzat
Un tribunal de Moscou ha ordenat la presó preventiva per al ballarí Pàvel Dmitritxenko, de 29 anys, per la seva presumpta vinculació amb l'atac amb àcid a la cara contra el director del ballet del teatre Bolxoi, Serguei Filin, el 17 de gener passat. El tribunal ha pres aquesta mesura cautelar, que s'estén fins al 18 d'abril, pel risc de fuga del solista del Bolxoi, que, segons els jutges, podria utilitzar els seus contactes per influir en la investigació del cas.

En la compareixença judicial, Dmitritxenko ha dit que la idea d'atacar el director del ballet amb àcid no va ser seva sinó de Iuri Zarutski, el presumpte autor material de l'agressió, que també està detingut, igual que Andrei Lipàtov, el seu suposat còmplice. El ballarí ha declarat que va dir que li donessin una pallissa a Filin. Segons la policia, el solista del Bolxoi va pagar 50.000 rubles (1.600 dòlars) a Zarutski per cometre l'atac. Dmitritxenko hauria ordenat aquesta agressió com a revenja perquè considerava que el director, Serguei Filin, menystenia la seva dona, la també ballarina Angelina Vorontsova.

El director del ballet, de 42 anys, amb cremades de tercer grau a la cara, s'ha sotmès a tres operacions oculars i actualment continua el tractament a Alemanya. Els metges asseguren que es podrà recuperar totalment.
Anar al contingut