Barcelona

Presó per als 37 detinguts en l'operació contra la prostitució al barri del Raval de Barcelona

Els 37 detinguts en una operació contra la prostitució al barri del Raval aniran a la presó. El jutge de guàrdia n'ha decretat l'ingrés en un centre penitenciari per delictes d'associació il·lícita, prostitució coactiva, detenció il·legal i amenaces. Els detinguts són 37 persones que van ser arrestades dilluns relacionades amb xarxes de proxenetisme que presumptament actuaven al barri del Raval. En l'operació, que van fer conjuntament la guàrdia urbana i la policia, es van escorcollar diversos pisos als carrers Carretes, Salvador, Sant Ramon i Maria Aurèlia Campany, entre d'altres.

Actualitzat
El titular del jutjat d'instrucció número 28 de Barcelona ha decretat presó provisional per als 37 detinguts en l'operació contra el proxenetisme i les xarxes de prostitució al barri del Raval de Barcelona. L'operació la van fer la Policia Nacional i la Guàrdia Urbana de Barcelona, amb un gran desplegament policial, a diversos pisos i carrers del barri. Es van fer diversos registres domiciliaris en pisos de carrers com ara el de les Carretes, el de Sant Pau i el de Sant Ramon. En alguns s'hi van trobar substàncies estupefaents, tot i que el narcotràfic no seria el principal negoci dels arrestats.

Els veïns demanen més efectivitat i menys estètica

L'Associació de Veïns del Raval considera que les últimes actuacions policials al barri són més estètiques que efectives i que només desplacen el conflicte a altres zones. El president de l'Associació, José Garcia, creu que són un pedaç que es fa ara per l'obertura d'un hotel a la zona i la futura instal·lació d'equipaments al barri.

Garcia, a més, ha relacionat tota aquesta problemàtica amb una degradació del barri que, segons diu, l'Ajuntament no atura.
Anar al contingut