La policia va detenir el suposat jihadista a la localitat madrilenya de San Martín de la Vega (EFE)
La policia va detenir el suposat jihadista a la localitat madrilenya de San Martín de la Vega (EFE)
Madrid

Presó per al suposat jihadista detingut a Madrid en una operació antiterrorista

El suposat jihadista va ser detingut amb 13 persones més

RedaccióActualitzat

El jutge de l'Audiència Nacional Juan Pablo González ha enviat a presó de manera incondicional al presumpte jihadista detingut dimarts passat a San Martín de la Vega, a Madrid, per coordinar una filial al Marroc del Daesh. El magistrat l'acusa de terrorisme perquè hauria captat combatents per al Daesh, acrònim d'Estat Islàmic, i gestionar un compte de Facebook vinculat al grup.

El detingut, però, ha negat la seva vinculació amb el grup terrorista, segons ha explicat la defensa. El suposat jihadista, però, ha admès que dos germans de la seva dona van morir fa un any a Síria lluitant amb el Daesh. Ho ha fet quan se li han ensenyat imatges incautades dels joves vestits de jihadistes i armats. A Síria també hi haurien viatjar tres germans més de la seva dona i el seu sogre també estaria vinculat al Daesh, segons el text del jutge.

El suposat jihadista va ser detingut amb 13 persones més; aquest, però, va ser l'únic detingut a Madrid, la resta es van detenir al Marroc -a Fes, Casablanca, Nador, Al-Hoceima i Driouech. Els detinguts formarien part d'una xarxa de captació i enviament de combatents estrangers per a les files de l'organització terrorista Estat Islàmic a la regió que controla entre Síria i l'Iraq.

Anar al contingut