Pla general de la façana de l'edifici on un home va atacar amb un martell una mare i els dos fills a Banyoles en una imatge d'aquest 4 de …
Edifici on un home va atacar amb un martell una mare i els dos fills a Banyoles (ACN)
Girona

Presó per al noi que va agredir greument amb martell una dona i els fills a Banyoles

El jutge creu que va atacar les víctimes aprofitant-se de la "confiança" que li tenien per ser amic del marit

RedaccióActualitzat

Presó provisional, comunicada i sense fiança, per a l'home de 21 anys que va atacar greument a cops de martell una dona i els dos fills divendres a Banyoles.

Així ho ha ordenat el jutjat d'Instrucció número 3 de Girona, que apunta que l'home mantenia algun tipus de "martingala", possiblement il·lícita, amb el marit i pare de les víctimes, de 8 i 12 anys, amb qui mantenia "tractes" des de feia temps.

El detingut, que s'ha acollit al seu dret a no declarar, està acusat inicialment de tres delictes d'assassinat en grau de temptativa, ja que el jutge considera que va actuar de forma premeditada i amb clara intenció de matar.

Segons la decisió del magistrat, tot apunta que "havia planificat prèviament l'atac aprofitant l'especial indefensió i confiança de les víctimes".

El jutge també manté, d'acord amb els informes forenses i l'arma trobada al seu domicili, que "no només se'n desprèn la seva autoria sinó també la qualificació com a assassinat, ja que són accions i cops aptes per causar la mort en afectar parts vitals del cos".

El detingut va presentar-se a la finestra del domicili, va fer veure que necessitava anar al lavabo i la dona, "en veure que era un amic del seu marit, li va obrir la porta".

Després d'això, descriu la decisió judicial, "l'investigat va colpejar de forma sobtada i sorprenent el cap de la dona, de 34 anys, que va caure a terra inconscient, i es va dirigir a l'habitació on eren els dos nens i els va colpejar repetidament al cap".

L'home va fugir mentre els veïns hi acudien alertats pels crits i va ser detingut una hora més tard. Els serveis d'emergències van trobar la mare malferida i inconscient i el fill petit en estat molt greu.

 

La dona, en estat greu, i el seu fill gran, lleu, van ser traslladats a l'Hospital Trueta i el més petit, a l'Hospital Sant Pau de Barcelona, on va ser intervingut d'urgència, ja que presenta quatre fractures al crani. No es tem per la seva vida, però es desconeix si pot tenir possibles seqüeles.

Els investigadors sospiten que l'agressor hauria volgut robar una gran quantitat de diners que sabia on tenien guardats a casa les víctimes.

ARXIVAT A:
PolicialJudicial
Anar al contingut