Imatge del noi detingut a Vinaròs, presumptament relacionat amb els atemptats de Barcelona i Cambrils, mentre el traslladen dos agents de la Guàrdia…
Imatge del noi detingut a Vinaròs, presumptament relacionat amb els atemptats de Barcelona i Cambrils, mentre el traslladen dos agents de la Guàrdia Civil al vehicle policial. Imatge del 22 de setembre de 2017 (horitzontal)
Vinarós

Presó per al detingut a Vinaròs pels atemptats de Barcelona i Cambrils

El jutge creu que el detingut tenia relació amb almenys dos dels principals membres de la cèl·lula jihadista

RedaccióActualitzat

El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu ha ordenat presó per al jove de 24 anys detingut divendres a Vinaròs acusat de col·laborar amb la cèl·lula jihadista responsable dels atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d'agost.

Segons el jutge, el detingut tenia relació amb almenys dos dels principals membres de la cèl·lula jihadista, els quals haurien comprat els components per fabricar els explosius amb la seva documentació.

De la interlocutòria del magistrat es desprèn que el jove "va facilitar les tasques logístiques perquè la cèl·lula aconseguís els seus objectius". En nom seu es van comprar 340 litres de peròxid d'hidrogen o aigua oxigenada. 100 litres en un establiment de Tortosa el 12 de juliol, que es van traslladar en un vehicle marca Ford Transit que el detingut utilitzava habitualment. I la resta, el 27 de juliol.

El jutge, a més, fa constar que el detingut hauria estat a la casa d'Alcanar els dies 23 d'abril i l'1 i 13 d'agost, tal com indica el rastreig de l'activitat telefònica i el posicionament del mòbil. Unes dates, les de l'agost, en les quals la confecció del material explosiu "ja estava pràcticament conclosa".

Amb aquests arguments, el jutge conclou que hi ha indicis sòlids tant de la perpetració del delicte com de la seva participació, tot i que el detingut s'ha acollit al seu dret a no declarar.

Si es confirmen els indicis, podrien ser constitutius d'un delicte de col·laboració terrorista, amb penes d'entre 5 i 10 anys de presó.

Anar al contingut