Barcelona

Presó per a dos guàrdies civils pel robatori de 400 quilos de cocaïna

Un jutjat de Martorell ha ordenat presó per a dos guàrdies civils presumptament relacionats amb el robatori d'uns 400 quilos de cocaïna al port de Barcelona, el gener del 2005. Pel mateix cas han declarat aquest dimecres tres guàrdies civils més i un expolicia nacional, que han d'afrontar mesures cautelars com la retirada de passaport o el pagament de fiances per evitar la presó. La droga era en un contenidor del recinte portuari custodiat per la policia. Un grup de persones va esquivar la vigilància i va forçar el contenidor. Alguns dels lladres detinguts van declarar que havien actuat en connivència amb els agents, que els haurien explicat què hi havia dins el contenidor i com accedir-hi sense riscos.

Actualitzat
La jutge del titular d'instrucció número 3 de Martorell ha citat a declarar els agents en qualitat d'imputats. Se'ls acusa de narcotràfic, corrupció, associació il·lícita, suborn i revelació de secrets, segons fonts pròximes al cas.

La droga robada era en un contenidor carregat amb gambes congelades, on es van amagar 1.077 quilos de cocaïna. Els cossos de seguretat el van interceptar i, tot i que estava precintat per la Guàrdia Civil, un grup de delinqüents hi van poder entrar i endur-se'n els 400 quilos de coca. El fet que fos droga decomissada va fer sospitar que hi podia haver agents implicats en la trama.

A principis de febrer, la investigació va fer un gir arran de la declaració d'un dels acusats del robatori. A partir d'ell, la Fiscalia Anticorrupció va instar el jutjat a actuar contra els agents. Fonts de la Guàrdia Civil han explicat que, de moment, no s'ha pres cap mesura sancionadora contra els imputats.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut