Tortosa

Presó per a 4 veïns de Tortosa acusats d'estafar immigrants amb contractes falsos

Quatre veïns de Tortosa han ingressat a la presó acusats d'estafar uns 200 immigrants amb permisos de treball falsos. L'estafa va començar fa 4 anys i les víctimes pagaven fins a 3.000 euros per contractes de treball inexistents. Quan els immigrants s'adonaven de l'engany eren amenaçats pel grup perquè no denunciessin el frau. Els quatre detinguts, de nacionalitat espanyola, marroquina, pakistanesa i equatoriana, es repartien les feines de captar els immigrants, recollir la informació i fer els contractes falsos amb empreses del sector de la fruita.

Actualitzat
L'àrea d'investigació dels Mossos de les Terres de l'Ebre va engegar una investigació el mes de juliol arran de diverses denúncies d'immigrants. La majoria de víctimes pagaven entre 1.000 i 3.000 euros i després eren amenaçades perquè no denunciessin el frau. A finals de setembre els Mossos van detenir quatre veïns de Tortosa de nacionalitat espanyola, marroquina, pakistanesa i equatoriana, que es repartien les feines de captar els immigrants, recollir la informació i fer els contractes falsos amb empreses del sector de la fruita.

L'estafa va començar el 2005 i la policia calcula que podria haver afectat unes 200 persones en situació irregular a l'Estat. A més, durant els escorcolls, la policia ha trobat abundant documentació, contractes falsificats i estris per falsificar tots aquests  documents.

Els quatre detinguts ja han passat a disposició del jutjat número 3 de Tortosa que n'ha ordenat l'ingrés a la presó pels delictes contra els drets dels treballadors i falsificació documental, estafa, amenaces i associació il·lícita.
Anar al contingut