Coslada

Presó per a 11 dels 13 policies detinguts per la trama de corrupció a Coslada

La jutge que instrueix el cas de la suposada trama de corrupció policial al municipi madrileny de Coslada ha ordenat l'ingrés a presó per a 11 dels 13 policies municipals implicats en el cas. Entre els onze imputats, que ja han passat la nit a la presó d'Alcalá-Meco, hi ha el cap de la Policia Local i un dels presumptes cervells de la trama, Ginés Jiménez. La jutge imputa als detinguts un delicte d'extorsió, associació il·lícita, apropiació indeguda i delictes contra la llibertat sexual. Els altres dos encausats podran sortir en llibertat sota fiança. Durant l'interrogatori davant de la magistrada, els agents es van declarar innocents i van assegurar que es limitaven a complir ordres.

Actualitzat

Primera nit a la presó d'Alcalá-Meco per a 11 dels 13 policies municipals de Coslada involucrats presumptament en una trama d'extorsió a empresaris i prostitutes d'aquest municipi madrileny. Els altres dos encausats podran sortir en llibertat sota fiança de 6.000 i 12.000 euros.

Després de prendre'ls declaració, la titular del Jutjat d'Instrucció número 1 de Coslada ha decidit imputar al cap de la Policia Local i un dels presumptes cervells de la trama, Ginés Jiménez, i a deu agents més un delicte d'extorsió, associació il·lícita, apropiació indeguda i delictes contra la llibertat sexual. Entre els arguments per ordenar l'ingrés a presó, la jutge ha citat l'alarma social, la possible alteració de proves i el risc de fuga.

La magistrada també s'ha inhibit a favor el titular del Jutjat d'Instrucció número 21 de Madrid, que porta les investigacions sobre la trama de corrupció policial, qui haurà de ratificar en un termini de 72 hores l'ingrés a presó dels detinguts.

Es van quedar part d'un botí decomissat

Durant l'interrogatori, els agents s'han declarat innocents dels càrrecs i han assegurat que es limitaven a complir les ordres dels seus superiors. Un dels agents, però, va reconèixer que es va quedar part d'un botí que es va decomissar a uns lladres que havien robat a un supermercat. Tres dels agents s'haurien repartit 7.000 dels 35.000 euros recuperats.

Dos membres més de la suposada xarxa d'extorsió ja són a la presó des de diumenge, després que s'entreguessin en un jutjat de Madrid.

Pels comentaris dels habitants de Coslada a la porta dels jutjats, les seves activitats eren de domini públic: "Es veia venir", deien amb insistència. Però no ho havien denunciat. Hi havia por de les represàlies, les queixes havien estat només verbals. Fins i tot l'exalcalde de la localitat afirma que Ginés Jiménez no feia cas a ningú, que sempre feia el que volia. És ara, quan els presumptes responsables de les extorsions estan detinguts, que part dels 85.000 habitants de Coslada s'atreveixen a parlar públicament.

La suposada xarxa, encapçalada pel cap de la Policia Local de Coslada, hauria extorquit sistemàticament clubs nocturns i altres establiments. La investigació de la Policia Nacional anomenada "operació Bloc" es va iniciar fa tres mesos i va concloure dijous passat, després que la policia de Madrid arrestés el cap de la Policia Local de Coslada, Ginés Jiménez, i 21 agents més del cos. L'operatiu va continuar divendres amb la detenció de dos agents locals més.

Anar al contingut