La mare i la filla detingudes per l'assassinat d'Isabel Carrasco.
La mare admet que va matar Isabel Carrasco perquè van acomiadar la seva filla de la Diputació de Lleó.
Lleó

Presó incondicional per a les dues acusades del crim d'Isabel Carrasco

La mare reconeix ser l'autora dels trets i la filla, la seva participació en l'organització del crim

Actualitzat

La jutge ha decretat presó incondicional per a les dues acusades del crim d'Isabel Carrasco, presidenta de la Diputació de Lleó. María Montserrat González Fernández, de 55 anys, i Montserrat Triana Martínez González, de 35, mare i filla, i també militants del PP, han declarat durant tota la matinada davant de la titular del jutjat d'instrucció número 4 de Lleó. En l'interrogatori també hi han estat presents el fiscal i l'advocat de la defensa. Totes dues han estat traslladades a la presó de Mansilla de las Mulas, pròxima a la capital lleonesa.

La policia dóna pràcticament per tancada la investigació, ja que només falta concretar-ne alguns detalls. Tot i que en un principi s'havia negat a declarar, María Montserrat González ha confessat finalment ser l'autora dels tres trets que, dilluns, van acabar amb la vida d'Isabel Carrasco. La filla hauria reconegut també la participació directa en l'assassinat. De fet, va reconèixer que feia dos anys que estaven preparant el crim i que havien provat de matar la presidenta de la Diputació fins a cinc vegades. El motiu, segons hauria assegurat María Montserrat González Fernández, és per "odi" a la víctima i per venjar-se del mal tracte que Carrasco havia donat a la seva filla, que va ser cessada de la Diputació el 2011.

A més a més de la confessió, fonts policials asseguren haver trobat al domicili de la filla plànols i altres documents relacionats amb el seguiment de la vida de la víctima i la planificació del crim. Els investigadors esperen analitzar-los més en profunditat per confirmar que les dues detingudes van intentar acabar amb la vida d'Isabel Carrasco en altres ocasions.

El marit i pare de les agressores, cap de la policia d'Astorga, l'han destituït del càrrec a petició pròpia.

També està imputada, tot i que en llibertat, una agent de la policia municipal de Lleó. Aquesta agent va entregar a la comissaria l'arma homicida, després de trobar-la al seu cotxe, que li havia deixat a la filla, amb qui manté una relació d'amistat. Està previst que declari en els pròxims dies.

 

Anar al contingut