Marbella

Presó incondicional per a Fidel San Román, l'empresari de Las Ventas inculpat en el cas de corrupció a Marbella

El jutge que investiga la trama de corrupció a l'Ajuntament de Marbella, coneguda com el "cas Malaia", ha ordenat presó incondicional per a l'empresari de Las Ventas de Madrid Fidel San Román. La justícia li imputa un delicte de suborn en relació amb el tràfic d'influències i prevaricació. Segons sembla, San Román hauria abonat quatre milions d'euros en relació amb un conveni urbanístic de l'any 2005 que el jutge del cas no ha estat capaç d'identificar. La defensa al·lega que es tracta d'un home de gairebé 70 anys sense antecedents i per a qui aquesta resolució suposa "una desgràcia familiar i personal".

Actualitzat

Pel que fa a la segona fase de l'operació contra la corrupció immobiliària a la Costa del Sol, el jutge ha deixat en llibertat, amb una fiança de 300.000 euros, Córdoba Rafael Gómez Sánchez. A aquest empresari també se li imputa un delicte de suborn.

A banda, quatre empresaris més detinguts en la segona fase de l'Operació Malaia han estat traslladats al jutjat d'instrucció número 5 de Marbella per comparèixer davant el jutge. Amb ells conclourà la declaració dels 30 arrestats pel cas,  entre ells 13 exregidors, a més de constructors i persones relacionades amb l'Ajuntament de Marbella.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut