Imatge d'un carrer de Boracay empantanegat d'obres i deixalles
Imatge d'un carrer de Boracay empantanegat d'obres i deixalles
Filipines

Expulsen els turistes de l'illa paradisíaca de Boracay sis mesos per netejar-la

La pressió turística ha convertit la principal platja de l'illa en un abocador

RedaccióActualitzat

El govern filipí restringeix, des d'aquest dijous, el turisme a la paradisíaca illa de Boracay, que l'any passat va rebre més de dos milions de visitants, la majoria asiàtics.

Aquesta pressió turística ha convertit la principal platja de l'illa en un abocador, segons paraules textuals del president del país, Rodrigo Duterte.
 


Les autoritats tanquen l'illa al turisme durant sis mesos per fer-hi treballs de sanejament i restauració, tot i que la principal platja de Boracay ha estat escollida la millor del món per diverses revistes de viatges.

 

 

Els quatre quilòmetres de sorra blanca i aigua turquesa van suposar per al govern filipí uns ingressos de mil milions d'euros l'any passat.

Les 36.000 persones que viuen del turisme es veuran afectades pel tancament d'aquesta illa i es calcula que les pèrdues per al sector turístic seran d'uns 800.000 euros. Entres les mesures que es duran a terme hi ha la d'obligar que els tricicles taxi, que tant contaminen, siguin elèctrics.
 


Ningú no discuteix la necessitat de netejar i regenerar la costa i millorar les infraestructures, com el clavegueram, que no empassa, però els preocupen les repercussions de mesures dràstiques.

Aquest tancament suposarà la neteja de les platges i l'enderrocament de 900 establiments que abocaven residus al mar, com la d'una escola de kitesurf. El seu propietari explica que mai ningú li va dir que el seu edifici, com tants altres, havia d'estar a més de 30 metres de l'aigua.

 

 

Milers de persones es quedaran sense feina, com la Joralyn de los Reyes, que fa trenes als turistes.

"Espero que ens ajudin per poder menjar cada dia perquè no tenim on anar. La nostra única font d'ingressos són els turistes. Ja no podem conrear o pescar perquè els hotels i els estrangers ho ocupen tot."

 


Els habitants i els treballadors de Boracay hauran d'afrontar una etapa dura, però esperen que el sacrifici es vegi recompensat a llarg termini.

 

ARXIVAT A:
Medi ambientSostenibilitatTurisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut