Cuixart i Sànchez presenten recursos en contra de l'ordre de presó

RedaccióActualitzat

Els advocats de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart han presentat a l'Audiència Nacional recursos d'al·legació a l'empresonament dels seus clients. L'advocada de Jordi Cuixart, Marina Roig, va presentar dissabte a nit un recurs per demanar la llibertat pel seu client. La defensa de Cuixart, que ha aportat material videogràfic, assegura que en cap cas va impedir ni va instar a impedir l'actuació de la Guàrdia Civil a la seu de la conselleria d'Economia el 20 de setembre.

Els vídeos, segons la defensa, demostren que en tot moment el president d'Òmnium va fer crides a què la mobilització fos pacífica i va demanar respecte pels Mossos i per les forces i cossos de seguretat de l'Estat.

També es reflecteix que va demanar que s'aïllés a qualsevol persona que mantingués actituds violentes i que va intervenir perquè la Guàrdia Civil pogués sortir de la Conselleria d'Economia, a més d'afirmar des de primera hora del migdia que la mobilització pacífica acabava a les 00.00 hores.

Així mateix, aporten proves que la manifestació estaven convocada per una multiplicitat d'entitats i que la protesta "s'engloba en un moviment social més ampli".

Els advocats de Jordi Sànchez van defensar en el seu recurs arguments similars: que la concentració que van convocar davant la Conselleria d'Economia el 20 de setembre era pacífica i "no tenia per finalitat impedir la realització de l'entrada i registre" de la Guàrdia Civil a la seu.

La defensa de Sànchez al·lega en el recurs d'apel·lació l'absència de competència de la jutge Carmen Lamela i rebutja els riscos de fuga, reiteració delictiva o destrucció de proves al·legats per la jutge per ordenar el seu ingrés a la presó.

Anar al contingut