Presentació de "Ballar"
Presentació de "Ballar"

Presentació de "Ballar", el nou programa cultural del 33 que s'endinsa en la passió per la dansa

Aquesta tarda s'ha presentat al Mercat de les Flors "Ballar", el nou programa del 33 en què els protagonistes s'aproparan al ball per acabar parlant de la vida, amb Pere Faura. Es tracta de la primera coproducció d'un programa cultural entre TV3 i l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), amb la col·laboració de Goroka. L'estrena serà el dimarts 17 d'octubre, a les 22.00, al 33.

Actualitzat

A la presentació del programa hi han assistit el conseller de Cultura, Lluís Puig; el director de TV3, Vicent Sanchis; el director de Goroka, Guille Cascante, i el coreògraf i presentador del programa, Pere Faura.

A l'inici de la presentació, el director de TV3 ha volgut posar de manifest la pluralitat i el caràcter democràtic de Televisió de Catalunya, després que diumenge s'acusés la televisió pública catalana de "vergonya democràtica".

Vicent Sanchis ha volgut començar explicant que "Ballar" és la primera coproducció de TV3 amb l'ICEC. I està molt content de poder-ho fer en aquest moment. Per Sanchis "el més normal és que la gent en aquest moment  també pugui triar programes culturals i d'entreteniment, a banda dels informatius". Ha afegit que "volem demostrar que la gent té l'oportunitat d'accedir a la cultura i per aquesta raó hem triat ‘Ballar', perquè pugui atraure la màxima quantitat de públic, perquè tothom pot ballar". A més, "desitjo que puguem presentar tan aviat com sigui possible més programes culturals que estan en espera per la situació excepcional que estem vivint".

Sanchis ha passat la paraula a Guille Cascante, director de Goroka, que ha explicat què és i com s'ha fet "Ballar": "Estic molt content del resultat, crec que ho hem fet molt bé i ens hi hem deixat la pell." A més, "vull donar les gràcies per l'oportunitat de treballar amb la nostra tele, la de casa, amb qui ja hem fet molts programes, però ara teníem el repte de fer alguna cosa relacionada amb el ball i la dansa". Ha explicat que "els 13 programes compten amb 26 professionals, gent anònima que balla pel carrer i diferents col·lectius, als quals Pere Faura ha fet ballar. Són gent que no es dediquen al ball, com un grup d'avis, els presos d'un centre penitenciari o les peixateres d'un mercat. Aquesta transversalitat és la gràcia del programa".

Cascante ha volgut destacar l'estètica, que ha estat molt cuidada, i la humanitat que transmet el programa, perquè les càmeres han estat sempre al carrer. Ha acabat dient que "la gent que balla és més feliç".

Pere Faura ha començat la seva intervenció expressant l'emoció de "poder presentar un programa de dansa en un moment com aquest. Pot servir per oxigenar perquè la dansa es mou més enllà del llenguatge. Pot servir quan les paraules són confuses". Ha afegit que "el programa té la capacitat de fer explorar a l'espectador la seva passió per la dansa, i crearà moltes ganes de ballar". A més, "la dansa forma part de la nostra vida i he intentat fer ballar gent que no ho havia fet mai. Han aconseguit disfrutar amb una coreografia que forma part de la història del cinema. Ha estat una experiència molt bonica i complexa i espero que la gent en pugui gaudir". També ha fet referència al títol del programa: "el trobo molt encertat perquè la gent no sap ben bé què és la dansa però tothom sap què és ballar, ningú en té cap dubte". Per Faura "tots els reptes han estat diferents i emocionants. A més, el programa no és un ‘reality' ni un concurs, sinó que és un programa per associar amb valors".

El coreògraf ha definit el programa com "un puzle entre un valor, un col·lectiu i una coreografia, i té un to fresc, directe i accessible. Per mi, la dansa i l'audiovisual fan molt bona parella".

Per la seva banda, el conseller de Cultura, Lluís Puig, ha començat dient que TV3 és capaç d'entusiasmar la gent amb allò que es proposa. Per Puig "Catalunya és un país que ha ballat, balla i ballarà i per tant segur que la gent s'entusiasmarà amb ‘Ballar' (...) És necessària una televisió pública que posi en evidència aquestes inquietuds, perquè tots hem vist gent imitant moviments de balls, adolescents preparant coreografies... però després no continuem ballant perquè els adults no ho incorporen com un llenguatge més", ha afegit el conseller, que també ha fet broma dient que "ballant es pot arribar a ser conseller de Cultura". Des del Departament de Cultura es vol facilitar que la gent balli perquè "el país que volem no pot prescindir de la dansa i del ball".

L'acte s'ha acabat amb una acció participativa en què tots els assistents han ballat amb Pere Faura.

tv3.cat/ballar

Anar al contingut