Presència en el 58è FESTIVAL DE SANT SEBASTIÀ

Quatre pel·lícules amb participació de Televisió de Catalunya competiran en la secció oficial de la 58a edició del Festival Internacional de Cine de Sant Sebastià. "EL GRAN VÁZQUEZ", "AITA", "ELISA K" i PA NEGRE". Les produccions "ELISA K" i "PA NEGRE" compten a més amb la coproducció de TVC. Fora de concurs, també a la Secció Oficial, es projectarà el llargmetratge documental de Carles Bosch "BICICLETA, CULLERA, POMA", també coproduïda per TVC.

"PA NEGRE". Una història intimista situada en la postguerra.
El director, Agustí Villaronga, s'ha basat fonamentalment en les novel·les d'Emili Teixidor "Pa negre" i "Retrat d'un assassí d'ocells", i ha escollit uns actors que debuten en el cinema per interpretar els papers protagonistes. Francesc Colomer, el nen de dotze anys protagonista de la història, i Marina Comas, la seva cosina en la ficció.
També hi participen, entre d'altres, Nora Navas, Jordi Pla, Roger Casamajor, Elisa Creuet, Lluïsa Castells, Marina Gatell, Laia Marull, Sergi López, Eduard Fernández i Mercè Arànega.

"ELISA K",
és una obra basada en el llibre de Lolita Bosch "Elisa Kiseljak" i dirigida per Judith Collell i Jordi Cadena.
A l'Elisa, que farà onze anys a l'estiu, li agrada el seu nou vestit blanc amb llaços blaus. Però falta molt poc perquè deixi de tenir importància. L'amic del pare ha fet plorar l'Elisa i després li ha dit : "Si deixes de plorar, et regalaré un braçalet de plata"...

"EL GRAN VÁZQUEZ"
Dirigida per Òscar Aibar i interpretada per Santiago Segura, Mercè Llorens, Álex Angulo, Enrique Villén, Jesús Gúzman
porta la vida del dibuixant de còmics Manolo Vázquez a la pantalla.

"AITA"
José María de Orbe presenta la pel·lícula interpretada per Luis Pescador, Mikel Goenaga.
Una vella casa deshabitada, el guarda que la cuida, el capellà del poble, els espais, els sons, les llums i les ombres, el pas del temps. Als racons més ocults de la casa es revela una història al mateix temps íntima i col·lectiva. El cine es revela com un fantasma dins de la ficció de la pel·lícula.

"BICICLETA, CULLERA, POMA"
La malaltia d'Alzheimer no té cura i afecta més de 24 milions de persones en tot el món. Aquest documental de Carles Bosch combina el drama humà amb la ciència tot seguint la vida de Pasqual Maragall, un lluitador nat i estimat, un polític que va portar els Jocs Olímpics a Barcelona, mentre treballa amb els millors metges en la matèria per eradicar la malaltia, tot i que sap que mai es beneficiarà dels èxits d'aquest treball, perquè ell també n'és una víctima.




Anar al contingut