La jutge Mercedes Alaya arribant als jutjats de Sevilla en una imatge d'arxiu
La jutge Mercedes Alaya arribant als jutjats de Sevilla en una imatge d'arxiu (EFE)
Sevilla

Prescriuen dos casos de la investigació dels ERO falsos d'Andalusia

La llarga instrucció dels ERO falsos fa que dos dels casos inclosos en la investigació hagin prescrit abans d'arribar a judici

RedaccióActualitzat
Dos empresaris andalusos deixen d'estar imputats en el cas dels EROs fraudulents perquè els seus casos han prescrit.

L'Audiència de Sevilla ha aixecat les imputacions per prevaricació i malversació de fons públics als empresaris Juan Manuel Prieto i Luis García perquè ja han passat 10 anys des que van rebre els ajuts que s'investiguen. Prieto va rebre de la Junta d'Andalusia més de 180.000 euros l'any 2002 i, en el cas de Garcia, els ajuts van ser de més de 270.000 euros en 2003 i 2004.

La jutge de l'Audiència de Sevilla, Mercedes Alaya, va imputar els dos empresaris i 32 persones més el febrer de l'any passat dins de les investigacions pels ERO fraudulents.

La fiscalia de Sevilla ja havia advertit en diverses ocasions a la jutge que hi havia el perill que alguns dels delictes investigats poguessin prescriure per la llarga instrucció que s'estava fent del cas.

La Fiscalia Anticorrupció va augmentar, ara fa un any, el període de prescripció de les subvencions de 10 a 15 anys. Però només quan aquestes subvencions superen els 450.000 euros. Aquest no és el cas dels dos empresaris sevillans, que ara veuen com el seu cas ha prescrit abans d'arribar a judici.

La jutge d'instrucció número 6 de l'Audiència de Sevilla, María Núñez Bolaños, substituta de Mercedes Alaya, ha de decidir ara si imputa les societats que formaven els dos empresaris com a receptores dels ajuts, perquè la imputació dels empresaris en l'àmbit particular queda prescrita.

Anar al contingut