Els representats de PP, PSC i Ciutadans, Xavier García-Albiol, Salvador Illa i Fernando de Páramo
Els representats de PP, PSC i Ciutadans, Xavier García Albiol, Salvador Illa i Fernando de Páramo

"Presa de pèl" i "Dia de la marmota": reaccions de l'oposició a investir Puigdemont

Per als partits no independentistes, el nou intent d'investidura de Puigdemont és un engany i una pèrdua de temps

RedaccióActualitzat

Per als partits no independentistes, el nou intent d'investidura de Carles Puigdemont és un engany i una pèrdua de temps que posa de manifest la fractura de l'independentisme.

PP, PSC i Ciutadans veuen impossible la investidura. Els partits que van donar suport al 155 coincideixen a demanar un govern urgent i critiquen, amb més o menys contundència, la nova proposta de Junts per Catalunya.

Ciutadans insisteix que algú que té causes obertes amb la justícia no podrà ser mai president. El secretari de Comunicació i portaveu adjunt al Parlament de Ciutadans, Fernando de Páramo, ha culpabilitzat els independentistes que el procés hagi suposat, diu, una pèrdua de temps, diners i oportunitats per als catalans. 

"Que algun company de Puigdemont li digui el que reconeixen en privat, que és que no serà president."

De Páramo també demana al govern espanyol "que faci alguna cosa" perquè "els que estan fugats de la justícia no se surtin amb la seva".

El portaveu adjunt de Cs ha recordat que el seu partit ja ha presentat "un recurs d'inconstitucionalitat" contra la delegació de vot dels consellers que estan fora de Catalunya.

"Presa de pèl"

El secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, ha considerat que la proposta de Junts per Catalunya d'investir Puigdemont és un engany i acusa el mateix expresident de paralitzar el país. 

"És una presa de pèl, un engany i un error."

Illa diu que la proposta de Puigdemont respon a una "actitud egoista i paralitzant" i qualifica l'estratègia de Junts per Catalunya "d'opa hostil" a ERC i el PDeCAT. 

Illa diu que aquestes baralles "no ajuden gens a desbloquejar la situació política" de Catalunya.

"El dia de la marmota"

El president del PP de Catalunya, Xavier García Albiol, ha recuperart un clàssic del cinema, "Atrapat en el temps", que popularment es coneix com "El dia de la marmota", per definir la situació. Per a Albiol, repetir la proposta de Puigdemont és "irresponsable":

"A Catalunya tenim al nostre 'Dia de la marmota' particular amb Carles Puigdemont, una persona que insisteix en el mateix relat, que està estancat vivint en una realitat paral·lela i l'obsessió de la qual és seguir presentant la seva candidatura a la presidència de la Generalitat de manera reiterada encara que sap perfectament que no és viable."

Albiol diu que "el millor que podria passar és que l'independentisme deixi de viure una ficció":

"El 22 de maig com a màxim s'acaba aquesta comèdia, afortunadament, i l'independentisme haurà de tornar a la realitat."

ARXIVAT A:
InvestiduraProcés catalàArticle 155
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut