Imatge del menjador de l'escola Sant Jordi
El Departament d'Ensenyament prepara un decret que regularà el servei de menjadors escolars

Preparen una ILP per impedir que les AMPAs perdin la gestió dels menjadors escolars

Els impulsors la podrien presentar al Parlament abans de tres mesos

Actualitzat

La coordinadora SOS Menjadors, que aplega famílies d'alumnes, sindicats d'estudiants i de docents i entitats vinculades al món educatiu, es planteja presentar abans de tres mesos una ILP al Parlament per aturar el decret de menjadors escolars.

El Departament d'Ensenyament prepara un nou decret de menjadors en què el servei s'adjudicarà a través de concurs públic, i les AMPAs denuncien que en quedaran fora. La Fapac assegura que amb el decret es privatitzarà el servei i en baixarà la qualitat.

Jordi Estarlich, impulsor de SOS Menjadors, denuncia que el canvi comportarà que els menjadors es considerin un negoci.

"El departament s'ha entossudit i vol impulsar una norma que l'únic que facilita és la mercantilització dels menjadors escolars, obrint la porta de bat a bat que hi entri massivament l'empresa privada i faci negoci amb el que mengen els nostres fills i filles."

La coordinadora SOS Menjadors critica que el text proposat pel conseller Bargalló ''poca cosa diu de pedagogia'' i lamenta que la gestió de les AMPAs es limiti a formar part de la comissió de menjador o de la redacció dels plecs dels concursos.

Amb la Iniciativa Legislativa Popular es garantirà, segons Estarlich, la qualitat educativa i alimentària també durant el migdia als centres educatius públics.

"Sobretot, el que busca la ILP és l'equitat, que tots els menjadors tinguin la mateixa qualitat pedagògica alimentària. I que sigui un espai emmarcat dins del dret a l'accés a l'educació i, per tant, que sigui universal i gratuït."

Una altra novetat del nou decret és que el menjador es passarà a considerar un espai educatiu, d'acord amb el projecte de cada centre.

SOS Menjadors recorda que l'espai del menjador és un terç de la jornada escolar i considera que tot el que passa a dins d'un centre educatiu ha de tenir el mateix estatus i estar dins de l'horari lectiu.

ARXIVAT A:
Educació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut