El major dels Mossos, Ferran López, saluda el secretari tècnic d'Interior, Juan Antonio Puigserver
El major dels Mossos, Ferran López, saluda el secretari tècnic d'Interior, Juan Antonio Puigserver

Preocupació als Mossos pel procés judicial de l'1-O

El nou major del cos, Ferran López, assegura que està actuant amb criteris professionals i "sense interferències"

Actualitzat

Des de l'aplicació del 155 a finals d'octubre, el responsable nomenat pel ministeri de l'Interior, Juan Antonio Puigserver, s'ha instal·lat durant tres dies a la setmana al Departament d'Interior. Aquest dimarts, el successor de Josep Lluís Trapero al capdavant del cos, el comissari Ferran López, l'ha rebut quan ha arribat per presidir el Consell de la Policia.

A la trobada, hi assistien els sindicats dels Mossos, a qui Puigserver ha assegurat que la policia catalana manté les competències. Els sindicats, per la seva banda, han mostrat la seva preocupació per les possibles conseqüències a agents de base per l'1 d'Octubre. Sobre el que va passar el dia del referèndum hi ha en marxa una investigació judicial i també una altra d'interna.

López assegura que està actuant "sense interferències"

A la reunió, el cap dels Mossos ha assegurat que se l'està deixant treballar al capdavant de la policia catalana amb criteris professionals i "sense interferències". López ha posat com a exemple la vaga general del passat 8 de novembre. Dimecres passat, va ser la direcció dels Mossos la que va dissenyar la planificació i l'execució del dispositiu de seguretat.

López ha agraït que Puigserver hagi corroborat davant del Consell de la Policia allò que li van garantir quan el van nomenar nou cap del cos: que Puigserver s'ocuparia de l'àrea administrativa i ell de la part operativa.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut