El príncep hereu de Tailàndia, Maha Vajiralongkorn
El príncep hereu de Tailàndia, Maha Vajiralongkorn
Bangkok

Preocupació a Tailàndia per la personalitat excèntrica del successor al tron

Maha Vajiralongkorn té 64 anys, ha viscut una vida de luxe i ha estat protagonista de sonors escàndols

RedaccióActualitzat

Tailàndia viu sumida en el color negre pel dol per la mort del rei Bhumibol. Però també preocupada pel negre horitzó que s'albira per la personalitat controvertida i excèntrica del seu successor, el príncep hereu, Maha Vajiralongkorn.

L'únic fill varó de Bhumibol va ser designat hereu al tron de Tailàndia de forma oficial fa més de 35 anys. Però, en aquests anys, ha protagonitzat un munt d'escàndols, des de vídeos sexuals fins a denúncies de corrupció, que han fet caure la seva popularitat i han malmès la seva imatge pública.

Les seves aparicions en públic han estat sovint envoltades de polèmica per les seves accions i per una imatge poc pròpia d'un futur cap d'Estat. 

 


 

El príncep, de 64 anys, ha tingut una complicada vida amorosa: s'ha casat tres vegades, amb una cosina germana, amb una aspirant a actriu i amb una persona del seu seguici. Les tres relacions han acabat amb divorcis escandalosos i amb denúncies que els familiars de les exdones haurien amassat fortunes per les connexions amb la casa reial. Ara hi ha rumors que podria tornar a casar-se.

 

 

Però la personalitat procliu a les excentricitats del príncep es van fer evident quan es va distribuir un vídeo de la celebració del 30 aniversari de la seva exdona. La princesa apareixia en tanga sopant amb l'hereu i davant de tots els ajudants i cambrers.

 

 

En una altra controvertida decisió, Maha va nomenar mariscal en cap de l'Exèrcit de l'Aire un dels protagonistes d'aquest vídeo, el seu gos favorit, un caniche blanc anomenat Foo Foo.

 

 

La germana sensata

La població tailandesa veuria de més bon ull que l'hereva de Bhumibol fos la germana menor del príncep, la princesa Maha Chakri Sirindhorn. Una princesa molt interessada per la cultura i el medi ambient i que s'ha destacat per una intensa activitat filantròpica. Un perfil antagònic al seu germà.

Els països veïns també preferirien un candidat alternatiu a Maha Vajiralongkorn, però el difunt rei Bhumibol va deixar molt clar, dies abans de morir, que el seu substitut al tron havia de ser el seu fill primogènit. A més, mai una dona ha regnat a Tailàndia.

 

Anar al contingut