Barcelona

Prenafeta declara pel "cas Hisenda" que no recorda "res" després de 22 anys

Lluís Prenafeta ha declarat durant un quart d'hora com a testimoni en el judici per la trama de corrupció a la delegació d'Hisenda de Catalunya a finals dels 90. Prenafeta va ser secretari general de la Presidència durant el govern de Jordi Pujol i en l'interrogatori se li ha demanat per uns informes immobiliaris que es van pagar a una de les acusades. Prenafeta ha respost que ell no s'encarregava dels aspectes administratius, i que no en recorda res, ja que l'informe que la Generalitat va encarregar a l'empresa d'una de les acusades es va demanar fa 22 anys i que per les seves mans n'han passat molts i no en recorda els detalls.

Actualitzat
L'exsecretari general de Presidència de la Generalitat, Lluís Prenafeta, ha assegurat durant la seva declaració, de poc més de quinze minuts, com a testimoni del "cas Hisenda" que després de 22 anys no recorda "res" de l'estudi que presumptament va signar i es va encarregar a una de les implicades en el cas, Mayra Mas, dona de l'inspector José Lucas Carrasco.

Després d'haver-li exposat els fets, Prenafeta ha reconegut que el termini de pagament de l'informe encarregat per la Generalitat a l'empresa d'una de les acusades va ser ràpid, però que ell, pel seu càrrec, no duia les coses administratives ni de pagaments. I per tant, segons Prenafeta, "si es va accelerar el pagament doncs és perquè van creure que s'havia d'accelerar". A més, ha negat que la lletra manuscrita que es llegeix a l'informe fos seva.

Recordem que Lluís Prenafeta es troba en llibertat provisional pel "cas Pretòria", de suposada corrupció urbanística, després d'haver pagat una fiança d'un milió d'euros.

Anar al contingut