Premis RNE Sant Jordi i Televisió de Catalunya

Diumenge es van lliurar els Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia, que han distingit la pel·lícula "Blancaneu", de Pablo Berger, l'opera prima "Animals", de Marçal Forés, i"[REC] 3 Gènesi", de Paco Plaza. En totes tres produccions hi ha participat TV3.

Un grup de periodistes i crítics dels mitjans de comunicació de Catalunya han estat els encarregats de concedir els premis d'aquesta 57a edició. Unes distincions que es van lliurar diumenge en el decurs de la gala que es va fer a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona.

La pel·lícula "Blancaneu", que no para de rebre guardons i candidatures, n'ha sumat un més en el capítol de premis: el RNE Sant Jordi de Cinematografia a la millor pel·lícula espanyola. "Blancaneu" és una versió original del conegut conte popular dels germans Grimm ambientada als anys vint al sud d'Espanya. Una "Blancaneu" plena de fantasia, aventures, emoció, humor, i que ens ensenya que "la vida no és com la narren els contes". És una producció d'Arcadia Motion Pictures, Nix Films, Sísifo Films, The Kraken Films, Noodles Productions i Arte France Cinéma, amb la col·laboració de Televisió de Catalunya i el suport d'Euroimage coproducció i el Centre National de la Cinématographie.

"Animals" va rebre el premi a la millor opera prima. El llargmetratge, interpretat per Oriol Pla i Roser Andreu, i que té un repartiment d'internacionals com Martin Freeman, Augustus Prew i Dimitri Leonidas, gira entorn del món infantil de la imaginació i la protecció familiar, per una banda, i, per l'altra, del món adult de la raó i del descobriment de la sexualitat. La pel·lícula és una producció d'Escándalo Films i la producció associada amb Televisió de Catalunya, amb la participació de TVE, la col·laboració de l'ICEC i de l'ICAA.

D'altra banda, Leticia Dolera va recollir el premi a la Millor Actriu per la seva interpretació a "[REC] 3: Gènesi", de Paco Plaza. El director ha volgut incorporar en aquesta tercera entrega elements del cine d'aventures, però també mantenir el to terrorífic i recuperar gran part de l'humor negre que impregna la saga des del principi. El film està produït per Castelao Productions, i té el suport de Televisió de Catalunya (que n'ha adquirit els drets d'antena), Ono, Canal+ i TVE
 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut