Premiat un projecte de la UdL i l'IRTA per conservar la fruita envasada

Lleida (ACN).- El grup de recerca mixt de Postcollita de la Universitat de Lleida (UdL) i l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA) rebrà 10.000 euros de la Generalitat per introduir al mercat internacional un nou microorganisme (soca CPA-7 de Pseudomonas graminis) que ajuda a conservar la fruita trossejada i envasada pel seu consum. És el primer premi del concurs Valortec, en la categoria de Pla de Comercialització d'una patent. Aquesta tecnologia pot frenar el creixement de certs patògens si es produeix un trencament de la cadena de fred, ja sigui durant l'emmagatzematge i el transport o en el punt de venda, ja que actua en un rang més ampli de temperatura (5-20ºC) que la refrigeració (1-5ºC).
Premiat un projecte de la UdL i l'IRTA per conservar la fruita envasada

Premiat un projecte de la UdL i l'IRTA per conservar la fruita envasada

Lleida (ACN).- El grup de recerca mixt de Postcollita de la Universitat de Lleida (UdL) i l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA) rebrà 10.000 euros de la Generalitat per introduir al mercat internacional un nou microorganisme (soca CPA-7 de Pseudomonas graminis) que ajuda a conservar la fruita trossejada i envasada pel seu consum. És el primer premi del concurs Valortec, en la categoria de Pla de Comercialització d'una patent. Aquesta tecnologia pot frenar el creixement de certs patògens si es produeix un trencament de la cadena de fred, ja sigui durant l'emmagatzematge i el transport o en el punt de venda, ja que actua en un rang més ampli de temperatura (5-20ºC) que la refrigeració (1-5ºC).