Premià de Mar

Premià busca una alternativa per salvar el 85% de l'edifici afectat per l'explosió que està bé

Els tècnics tenen problemes per apuntalar l'edifici en la part afectada mentre els obrers en buiden l'interior

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Premià busca una solució tècnica alternativa per salvar l'edifici afectat per una explosió. Un 15% de l'edifici està molt malament, però el 85% restant està bé i per això s'ha decidit buscar una solució tècnica alternativa que no passi per la demolició i permeti que l'edifici sobrevisqui. Així ho ha manifestat el seu alcalde, Miquel Buch:

"És com si un esser humà té una cama molt malalta i decidim tallar l'esser humà. No li tallarem la cama, però mirarem com continua vivint. Aquí s'està fent això. S'està intentant reparar aquesta cama, aquest 15%. Comptem que això és un castell de cartes, que li hem tret una carta i encara s'aguanta, però el pes de l'edifici s'ha modificat. A partir d'aquí el que es fa és buscar algun lloc per posar una estructura perquè aguanti i a partir d'aquí que continuï. En principi l'edifici no cau, no caurà, però hem de buscar que perduri en el temps un edifici d'aquestes característiques".

A hores d'ara els tècnics tenen problemes per apuntalar l'edifici en la part afectada mentre els obrers en buiden l'interior. En la part de l'edifici que està bé ni tan sols s'ha vist afectada la façana.

Encara no es pot parlar de quant de temps duraran les obres, perquè dia a dia, segons el consistori, s'intenten resoldre els problemes que estan sorgint. En qualsevol cas, estan convençuts que l'edifici resistirà.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut