Un dels pisos rusc que promou Haibu 4.0
Un dels pisos rusc que promou Haibu 4.0
Barcelona

Precintat el local on s'havien de fer "pisos rusc" a Barcelona

La promotora assegura que havia aturat les obres i que denunciarà el precinte

RedaccióActualitzat

Precinten per tercera vegada el local del barri de la Bordeta de Barcelona on s'havien de fer els anomenats "pisos rusc". La promotora Haibu 4.0, que vol fer els pisos, tenia dues ordres per aturar les obres al carrer Constitució 114.

Asseguren que estaven parades i que només van fer un trasllat de mobles. Segons el gerent de l'empresa, Marc Oliver, al local hi ha un expositor de mostra de com seria un d'aquests pisos.

 

 

El consistori, però, considera que continuaven l'activitat i que l'objectiu real dels promotors és que al local hi visqui gent. Amb el precinte, s'ha tallat també els subministraments d'aigua, gas i electricitat.  

El consistori qualifica els "pisos rusc" com un infrahabitatge que no compleix la llei i no podrien tenir cèdula d'habitabilitat. Es tracta d'uns habitacles de 2,6 metres quadrats, on hi ha un llit i un escriptori. A banda tindran banys i un espai comú de descans amb microones.

La regidora de l'ajuntament Laura Pérez ha piulat que "amb la dignitat de la gent i el dret a l'habitatge no s'hi juga".

 

 

El gerent de Haibu 4.0 diu que denunciaran el precinte. A més assegura que el consistori ha comès "irregularitats" en l'intent de paralitzar les obres. "Un supòsit inventat de presumpta activitat futura", argumenten.

"Presentarem un recurs contra l'Ajuntament de Barcelona i Ada Colau perquè el jutge determini qui té la raó i si jo no tinc dret a muntar una exposició. A veure què passa quan el jutge determini que hauran de venir a treure els precintes un altre cop."

Finalment ha qualificat de "cacera de bruixes" l'acció que l'Ajuntament de Barcelona està fent. A principis de setembre, el consistori va informar els Mossos d'aquesta iniciativa per si hi havia frau.

ARXIVAT A:
HabitatgeAda Colau
Anar al contingut