El cel de Barcelona, enterbolit per la contaminació (Ramon López)
El nivell socioeconòmic i d'estudis superiors va marcar la incidència de la Covid per barris(Ramon López)
Barcelona

Preavís preventiu per contaminació atmosfèrica en 40 municipis

Actualitzat

La Generalitat ha activat un avís preventiu per contaminació atmosfèrica a l'Àrea Metropolitana de Barcelona per alts nivells de diòxid de nitrogen. S'han superat els valors recomanats en tres estacions de control de Barcelona, situades a l'Eixample, entre Gràcia i Sant Gervasi, i al barri de Sants.

Aquest divendres al matí es tornaran a analitzar els nivells i es decidirà si es prorroga l'avís o si es retira. D'entrada, es demana a la ciutadania que opti per moure's en transport públic i que no abusi dels aparells de climatització.

A la indústria de l'Àrea Metropolitana, li reclama que endarrereixi les arrencades o les posades a punt que no siguin imprescindibles.

El diòxid de nitrogen (NO2) és un dels contaminants més nocius per a la salut de les persones.

La fase d'avís preventiu es posa en marxa quan més d'una estació de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) a l'Àrea Metropolitana supera el valor de 160 μg\/m³ de diòxid de nitrogen (NO2), i la previsió a 24 hores no indica una millora en els nivells.

 

El vicepresident de Mobilitat i Transport, Antoni Poveda, ha enviat una carta a tots els ajuntaments metropolitans amb què els insta a prendre mesures per conscienciar la ciutadania a reduir la contaminació. Per exemple, es demana que la ciutadania es desplaci a peu, en bicicleta o transport públic, i que comparteixi cotxe, entre d'altres.

Constitueixen aquesta Zona de Protecció Especial de l'Ambient Atmosfèric els municipis de les comarques del Barcelonès, el Baix Llobregat, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental, entre els quals figura Badalona, Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Gavà, Martorell, Molins de Rei, Esplugues de Llobregat, el Papiol, Pallejà, el Prat de Llobregat, Sant Andreu de la Barca i Sant Feliu de Llobregat.

Completen la llista Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Viladecans, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa, Granollers, la Llagosta, Martorelles, Mollet del Vallès, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès i Sant Fost de Campsentelles.

ARXIVAT A:
Medi ambientContaminació
Anar al contingut