Barcelona

Prat: "Estic convençut que les lesions de Quintana van ser produïdes per la intervenció policial"

L'exdirector dels Mossos reitera que no va autoritzar l'ús de bales de goma el 14-N, però sí que es disparessin salves i projectils FOAM per dispersar els manifestants

RedaccióActualitzat
L'exdirector general dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat, ha admès davant del tribunal que jutja el cas d'Ester Quintana que alguna cosa no es va fer bé i que la dona va perdre l'ull arran de la intervenció policial.

"Estic convençut que les lesions que va patir la senyora Quintana van ser produïdes per la intervenció policial. No ens ho deien així els primers informes que rebem per part del cos policial. Es podien plantejar en el primer moment altres hipòtesis, però a mesura que s'investiga es va veient que aquesta lesió només pot ser deguda a la intervenció policial".


De tota manera, Prat ha reiterat que no va autoritzar l'ús de bales de goma el 14 de novembre del 2012, quan Quintana va perdre l'ull.

"En cap cas aquella nit se'm va requerir que autoritzés l'ús de bales de goma i la veritat és que quan les hem hagut d'utilitzar, he assumit totes les conseqüències i no me n'he amagat. Ho he reconegut i formava part de les meves responsabilitats d'aquell moment. Aquella nit no es va autoritzar el llançament de pilotes de goma en cap cas".


Prat, però, admet que va ordenar que es disparessin salves i projectils FOAM per dispersar els manifestants,tot i que no s'han pogut identificar els agents que haurien disparat el projectil que la va ferir.

L'exdirector dels Mossos ha justificat el canvi de versions que durant els darrers anys ha donat Interior en relació amb la lesió de Quintana. I és que, segons ha explicat, inicialment no sabien que hi havia un furgoneta en la posició de passeig de Gràcia amb Gran Via.

Al seu torn, el cap de la Brigada Mòbil ha assegurat:

"De la meva boca no ha sortit que la lesió de Quintana sigui per una intervenció policial".


Prat va deixar la direcció de la policia al·legant estrictament motius personals, tot i que els casos d'Ester Quintana i de la mort d'un empresari reduït pels Mossos al Raval van posar en qüestió la seva gestió i la seva dimissió va ser demanada per diversos grups parlamentaris. En el "cas Quintana", durant molts mesos, Interior, llavors dirigit per Felip Puig, i els Mossos d'Esquadra van negar els fets i van mantenir la innocència dels dos agents imputats. 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut