Madrid

PP, PSOE i Ciutadans eleven al ple del Congrés el suplicatori d'Homs pel 9-N

Units Podem, ERC i PNB han presentat un vot particular que qualifica el procés conduït pel Tribunal Suprem de "judici polític"

RedaccióActualitzat

La Comissió de l'Estatut del Diputat del Congrés ha aprovat aquest dimarts elevar al ple de la cambra el suplicatori enviat pel Tribunal Suprem (TS) per jutjar el diputat del PDECat Francesc Homs. L'ha aprovat amb els vots del PP, el PSOE i Ciutadans, que hi tenen majoria. Es preveu que el suplicatori no trigarà a passar pel ple, on es votarà a porta tancada.

Aquest suplicatori l'ha demanat el TS per poder jutjar Homs, que està acusat dels delictes de prevaricació i desobediència com a organitzador de la consulta sobiranista del 9-N del 2014, quan era conseller de la Presidència del govern de la Generalitat. El previsible suport dels tres partits en aquest ple serà l'últim requisit perquè el judici sigui possible.

El resultat de la votació a la comissió, que està formada per 7 membres que representen cadascun dels grups de la cambra, ha estat relativament ajustat, 4 a favor del suplicatori i 3 en contra. S'ha donat la circumstància que el representant del Grup Mixt, on està adscrit Homs, és d'UPN, i ha votat a favor.

Units Podem, ERC i PNB, contra el suplicatori

Els tres grups parlamentaris contraris a acceptar el suplicatori, Units Podem, ERC i PNB, han exposat públicament els seus arguments en roda de premsa al mateix Congrés. Tots tres han presentat conjuntament al·legacions contra el suplicatori, en què afirmen que s'han vulnerat el dret d'Homs a la defensa, perquè no se li va donar còpia del suplicatori, de més de 300 pàgines, i perquè no han comparegut les persones que havia demanat, entre els quals Francisco Pérez de los Cobos, president del Tribunal Constitucional.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut