Madrid

PP i govern acorden començar a preparar la setmana que ve la reunió del Pacte Antiterrorista

El PP i el govern espanyol començaran a preparar la setmana que ve la reunió del Pacte Antiterrorista. Tot i això, el portaveu parlamentari dels populars, Eduardo Zaplana, ha assegurat que no n'espera res, d'aquesta trobada. Zaplana ha fet aquestes declaracions després de la reunió que ha mantingut amb el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, en el marc de la segona ronda de contactes amb tots els partits. Rubalcaba ha reconegut que encara està lluny d'aconseguir el consens de tots els grups polítics del Congrés, però ha considerat positiu que es mantingui el diàleg entre les formacions.

Actualitzat

Rubalcaba ha començat amb el portaveu del PP al Congrés, Eduardo Zaplana, la ronda de contactes amb tots els grups de la cambra baixa per buscar la unitat dels partits i consensuar la nova línia política contra ETA després de l'atemptat a l'aeroport de Barajas.

Després de conversar durant una hora, Zaplana ha comparegut en roda de premsa per explicar que la informació rebuda de Rubalcaba sobre la situació de la lluita antiterrorista era "poc rellevant" i no diferia gaire de la que es publica als mitjans de comunicació.

Malgrat haver acordat, sense data ni hora, convocar una reunió preparatòria "de treball" per la setmana que ve, Zaplana ha declarat ser "poc optimista" respecte a la convocatòria del Pacte Antiterrorista, ja que el seu partit -ha dit el portaveu popular- exigeix que tingui "contingut" i no s'utilitzi simplement per "fer-se una foto".

Davant el fet que el PP hagi mantingut invariable la seva postura, el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha admès que l'acord que busca amb tots els grups queda lluny. "El PP manté una sensibilitat diferent de la resta de partits, però confio que aquestes reunions ens aniran permetent d'acostar posicions" i que "en un temps raonable" es pugui arribar a un consens, ha afirmat el ministre.

Suport de la resta de grups al govern

Rubalcaba ha comparegut després de la ronda de contactes del matí. El segon portaveu al Congrés que s'ha entrevistat amb ell ha estat Josep Antoni Duran Lleida, de CiU. Després de la reunió, Duran ha assegurat que "és possible consensuar unes bases mínimes" per a un pacte contra ETA entre tots els partits si "hi ha voluntat política", però caldria deixar de costat les estratègies de partit. Prèviament, en una entrevista a TVE, s'ha mostrat pessimista davant la possibilitat que PP i PSOE arribin a un acord perquè, segons ha declarat, "lamentablement, en aquests moments la política partidària està per sobre del que és necessari socialment".

Rubalcaba també s'ha trobat amb el portaveu del grup parlamentari d'ERC, Agustí Cerdà. Cerdà ha alertat el ministre de l'Interior de les conseqüències negatives que al seu parer tindran les últimes decisions judicials relacionades amb el terrorisme. Esquerra no ha condicionat la unitat de les forces democràtiques contra el terrorisme al fet que es derogui la llei de partits, tot i que Cerdà ha expressat l'oposició frontal del seu partit a aquesta norma.

El portaveu del PNB, Josu Erkoreka, ha dit que la reunió ha confirmat una "dinàmica positiva" per buscar "bases consensuades" en el futur. Erkoreka ha afegit que han intercanviat informació interessant i que és millor començar caminant que fent "grans declaracions de principis".

El ministre de l'Interior s'ha reunit també amb el coordinador general d'Esquerra Unida, Gaspar Llamazares, i el diputat d'ICV-EUiA, Joan Herrera, i a la tarda ho ha fet amb la resta de portaveus polítics. En general, tots han donat suport a la política de l'executiu.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut