Imatge d'un control d'alcoholèmia
Imatge d'un control d'alcoholèmia
Madrid

PP i CiU pacten que les multes de 1.000 euros només siguin si la taxa d'alcohol al volant duplica la permesa

PP i CiU acorden rebaixar les multes per consum d'alcohol i només s'arribarà als 1.000 euros si la taxa duplica la permesa o en casos que l'infractor sigui reincident.

RedaccióActualitzat

La Comissió d'Interior del Congrés dels Diputats ha donat llum verda aquest dimarts a la reforma de la Llei de Trànsit, que ara passarà al Senat. Amb un acord "in extremis" de PP i CiU, la comissió ha suavitzat les multes per consum d'alcohol al volant i, a diferència del projecte inicial, només seran de 1.000 euros si la taxa duplica la permesa (és a dir, 1 gram d'alcohol per litre de sang). En un principi, les multes s'incrementaven de 500 euros a 1.000 per donar positiu en un control.

La sanció també serà de 1.000 euros quan el conductor es negui a sotmetre's a la prova d'alcoholèmia o quan sigui reincident, és a dir, que se l'hagi multat per consum d'alcohol durant l'any immediatament anterior a la multa.

CiU i PP ja van acordar la setmana passada, en el tràmit de la ponència, establir en els 16 anys l'edat fins la qual serà obligatori l'ús del casc per als ciclistes que circulin per la ciutat, malgrat que la intenció inicial del govern era situar-la en els 18 anys. Són les dues novetats més importants del projecte de reforma de la Llei de Trànsit, que ara ha de passar al Senat i que, quan s'aprovi definitivament, suposarà la posada en marxa del nou Reglament de Circulació, que no entrarà en vigor com a mínim fins al mes de març.

L'informe de la ponència s'ha aprovat a la comissió d'Interior de la cambra baixa amb els vots en contra del PSOE i l'Esquerra Plural, en un debat no exempt de crítiques per la celeritat amb què s'ha tramitat el projecte.

Anar al contingut