Bilbao

PP: Els expresos segueixen sent "terroristes" i "no aconseguiran res del govern"

La parlamentària popular basca, Nerea Llanos, ha qualificat l'acte de Durango "d'autobombo" per als presos i ha considerat que els participants haurien d'haver-lo utilitzat per "demanar perdó a les víctimes, condemnar els assassinats comesos i exigir a ETA que es dissolgui". No per fer "propaganda".

Actualitzat

La parlamentària basca del PP, Nerea Llanos, ha qualificat l'acte de Durango "d'autobombo" per als presos i ha considerat que els participants haurien d'haver-lo utilitzat per "demanar perdó a les víctimes, condemnar els assassinats comesos i exigir a ETA que es dissolgui". No per fer "propaganda".

Llanos també ha dit als expresos que segueixen sent "terroristes" en no haver abjurat d'ETA i els ha advertit que "no aconseguiran res del govern", que seguirà aplicant "la llei i l'estat de dret".

Segons l'opinió de la dirigent popular, els exreclusos fan servir "els mateixos instruments de sempre", en culpabilitzar "el conflicte i el govern", quan els culpables són "ells i la banda terrorista" a la qual "mai han deixat de pertànyer". "Si quan assassinaven no van aconseguir res del govern, ara tampoc. Perquè el govern serà ferm i farà el que ha de fer, que és aplicar la llei i l'estat de dret", ha sentenciat Llanos.

En la mateixa línia, la parlamentària ha considerat que l'acte d'aquest dissabte és "més del mateix" i ha afegit que no ha aportat "absolutament res", ja que els participants "no miren cap endavant en no condemnar el seu passat".

Llanos ha indicat, a més, que els expresos, "lluny de penedir-se" el que fan és "reivindicar", de manera que no fan "allò que la societat basca exigeix" i que és escoltar que ETA "no hauria d'haver existit", ni s'hauria d'haver fet servir mai "l'extorsió, el segrest i l'assassinat per aconseguir finalitats polítiques", ha dit. "El que fan, en lloc de condemnar-lo, és reivindicar i seguir instal·lats en la teoria del conflicte, parlant en nom de la societat basca, quan aquesta en cap cas els reconeix com a interlocutors, sinó tot el contrari", ha afegit.

Pel que fa a les apel·lacions de la seixantena de presos presents a l'acte, Nerea Llanos ha dit que són "al·lusions" que defensen que l'arrel del conflicte és política, quan el que hi havia al País Basc era "una banda terrorista de la qual ells són els màxims representants".

 

 

Anar al contingut